INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

O nouă lovitură pentru Chelsea: decizie de ultimă oră a băncii Barclays

„Lăsați-ne clubul în pace” au scris suporterii lângă Stamford Bridge
„Lăsați-ne clubul în pace” au scris suporterii lângă Stamford Bridge

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2022 21:25 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 21:28

Conturile clubului Chelsea au fost suspendate temporar de banca britanică Barclays, după sancțiunile impuse patronului Roman Abramovich de guvernul din Regatul Unit.

Oligarhul rus Roman Abramovich a intrat pe lista de persoane sancționate în Marea Britanie pentru susținerea regimului Vladimir Putin. În vârstă de 55 de ani, Roman Abramovich are toate conturile din UK blocate și nu i se va permite să intre în Insulă, informează The Sun.

Chelsea se destramă: 3 staruri ademenite de un gigant al Europei!
MERCATO
Chelsea se destramă: 3 staruri ademenite de un gigant al Europei!

Conturile echipei de fotbal și cardurile aferente au fost suspendate temporar, până când banca va evalua situația și licența primită de Chelsea după restricțiile patronului. 

Formația din capitala Angliei a primit o licență specială prin care poate continua activitatea. Doar abonații pot asista la meciuri în acest moment. Chelsea nu poate semna cu jucători noi sau membri ai staffului, nu poate vinde bilete sau umbla la contractele fotbaliștilor existenți.

 Informații din cadrul clubului, obținute de Sky Sports, spun că englezii sunt încrezători că suspendarea va fi ridicată în cel mai scurt timp.

Chelsea în derivă, Dan Petrescu reacționează: „Nu sunt de acord! E incredibil ce se petrece”

Chelsea e zdruncinată de sancțiunile impuse patronului Roman Abramovich. Ca urmare a legăturilor acestuia cu Vladimir Putin, londonezii ar putea intra în faliment peste câteva luni. Dan Petrescu (54 de ani), fost jucător important al albaștrilor, nu e de acord cu pedepsirea echipei.

Dan Petrescu: „De ce să sufere Chelsea din cauza războiului din Ucraina?”

Nu mi se pare corect, fotbalul e fotbal, războiul e război. De ce să sufere fanii, jucătorii, echipa? Nu mi se par corecte restricțiile. De ce să nu mai cumperi jucători? E incredibil! 

Ei n-au nicio vină. Dacă e altcineva pe care vrei să-l pedepsești (n.r. - patronul Abramovich), da, dar Chelsea n-are nicio treabă cu acest război!”, a declarat Petrescu, antrenorul din prezent al celor de la CFR Cluj, într-o conferință de presă.

Dan Petrescu a rămas în istoria lui Chelsea și în inimile fanilor albaștri. A jucat cinci ani (1995-2000), marcând 27 de goluri în 207 meciuri în toate competițiile. Și a cucerit patru trofee. Inclusiv Cupa Cupelor și Supercupa Europei, în 1998. Însă niciun titlu de campion.

Chelsea, faliment în câteva luni?

Drumul din rai până-n infern poate fi uneori foarte scurt. Chelsea, campioana en titre a Europei, și-a văzut conturile „înghețate”, ca urmare a legăturilor patronului Roman Abramovici cu președintele rus Vladimir Putin. 

Din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britanic, clubul nici măcar nu poate fi vândut, așa cum ar fi dorit Abramovich. Iar jurnaliștii de la Daily Mail îi prevăd grupării londoneze un viitor sumbru. Ei consideră că, în câteva luni, albaștrii ar putea intra în faliment!

Argumente? Gruparea londoneză ar trebui să acopere în primul rând salariile jucătorilor. O notă de plată ce se ridică la 28 de milioane de lire sterline lunar, pe care nu mai are de unde să-i ia. I s-a interzis accesul la banii din drepturi de televiziune, iar sumele din transferuri, vânzare de bilete și merchandising sunt de asemenea „înghețate”.

Nici măcar compania-mamă, Fordstam Ltd, nu i-ar putea sări în ajutor. Potrivit aceluiași Daily Mail, în conturile acesteia s-ar mai afla doar 17,7 milioane de lire sterline. 

3 miliarde de lire sterlinee suma la care Roman Abramovich intenționa să vândă clubul. Susținea că banii astfel obținuți vor merge într-un cont destinat „victimelor războiului din Ucraina". În 2003, când a cumpărat Chelsea, el a plătit 140 de milioane

Sponsorii, la rându-le, au început să se delimiteze de Roman Abramovich, considerat complicele lui Putin la invazia din Ucraina, și acționează în consecință. Compania de telefonie mobilă „Three” a reziliat deja contractul de 40 de milioane de lire sterline cu Chelsea, în timp ce Hyundai, Nike și Zapp iau în calcul să procedeze la fel. 

Responsabilii clubului, dezvăluie Daily Mail, „au ajuns în situația de a-i implora în genunchi pe guvernanți să mai îndulcească sancțiunile”, astfel încât să poată face față măcar valului de cheltuieli curente. 

Pe lângă cele 28 de milioane de lire pentru salariile lunare ale jucătorilor, 20.000 de lire reprezintă transportul la meciurile din deplasare și 500.000 de lire, suma minimă, pentru asigurarea securității, a cateringului și a stewarzilor la partidele de acasă.

3 jucătoriare Chelsea la final de contract: Rudiger, Azpilicueta și Christensen. Primii doi ar vrea să rămână, dar, în situația actuală, clubul nu le poate face nicio ofertă

Portiță de scăpare pentru Chelsea? 

Un expert contactat de Daily Mail, Stephen Taylor Heath, de la „JMW Solicitors”, susține că „e posibil ca Chelsea să fie vândut în cele din urmă, cu concursul guvernului, dar fără a mai fi implicat Roman Abramovich. Ar fi similar cu vânzarea unei societăți aflate în insolvență, unde administratorul este cel care negociază cu potențialul cumpărător”. Banii, însă, n-ar mai ajunge în contul dorit de fostul patron.

Citește și: 

EXCLUSIV Reacția lui Mircea Lucescu, după ce ucrainenii au scris că are 5 milioane blocați în băncile lor

„Minți paranoice care distrug vieți și familii” » Răzvan Lucescu a răspuns fără menajamente când a fost întrebat despre războiul din Ucraina

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ripensistu
ripensistu  •  12 Martie 2022, 01:02

O sa dispara fanii de carton imediat.

elgabri
elgabri  •  11 Martie 2022, 21:44

Pana de curand echipa era finantata cu bani negri acum e finantata cu bani patati cu sange.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează