INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Chelsea e primul club din Premier cu pierderi de peste un miliard de lire sterline! Aproape un sfert din sumă, înregistrată în 2021-2022

Chelsea
Chelsea

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 12:31 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 14:49

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea, i-a plătit fostei directoare a clubului londonez, Marina Granovskaia, un bonus de 40 de milioane de euro, pentru că a intermediat cumpărarea de la fostul proprietar Roman Abramovich.

Chelsea a investit în neștire de la venirea lui Todd Boehly și ocupă un jenant loc 11 în Premier League, unde nu a mai câștigat de o lună. Cifrele financiare publicate recent vorbesc despre o situație îngrijorătoare a clubului londonez, devenit întâiul din Premier League cu pierderi totale de peste un miliard de lire sterline! 

„BOMBĂ” în La Liga: până la Messi, Barcelona repatriază alt nume mare
FC BARCELONA
„BOMBĂ” în La Liga: până la Messi, Barcelona repatriază alt nume mare

235 de milioane numai în sezonul trecut. Cheltuielile de 368 de milioane de euro pentru transferurile din ianuarie vor apărea abia în bilanțul din această stagiune, ce va spori deficitul și, implicit, paguba patronului american.

Chelsea e primul club din Premier cu pierderi de peste un miliard de lire sterline: 16 milioane a luat fostul președinte!

Din rapoartele publicate în The Sun reiese că s-au plătit bonusuri imense foștilor conducători din era Roman Abramovich, magnatul rus forțat s-o vândă pe Chelsea după izbucnirea războiului din Ucraina. 

Directoarea Marina Granovskaia, mâna sa dreaptă, a primit în iunie, la plecare, 40 de milioane de euro pentru că a intermediat tranzacția de 4,84 miliarde de euro, în timp ce fostul președinte Bruce Buck, aflat 18 ani la conducerea "albaștrilor", a încasat drept lichidare "doar" 16 milioane!

Chelsea a avut trei manageri în acest sezon

În total, Boehly a cheltuit vara trecută pentru jucători noi și stafful tehnic o sumă de 420 de milioane de euro. Și în pofida faptului că a scăpat de 16 jucători, nu s-a ales decât cu 56 de milioane. 

La aceste cifre se vor adăuga, în exercițiul financiar 2022-2023, sumele „absorbite” de managerii pe care i-a schimbat Boehly, Thomas Tuchel și Graham Potter, ambii demiși în acest sezon, care va fi terminat foarte probabil de interimarul Frank Lampard. Ratarea calificării în Champions League va fi o altă gaură importantă în bugetul lui Chelsea.

+7 FOTO

CITEȘTE ȘI: 

Continuă scandalul uriaș după ce arbitrul l-a lovit cu cotul pe Robertson. Presiune mare să fie suspendat tot restul sezonului!

Istvan Kovacs a fost delegat în sferturile Champions League » Ce supermeci a primit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  10 Aprilie 2023, 16:31

Sunt convins ca tot Abramovici e adevaratul patron de la Chelsea!Uite unde se duc banii rușilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează