INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

UPDATE Arbitrul care l-a lovit cu cotul pe Robertson a fost suspendat, dar poate avea probleme și mai mari: „E în pericol. Ar putea fi exclus din arbitraj!”

Faza în care arbitrul a lovit un jucător
Faza în care arbitrul a lovit un jucător

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 17:35 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 17:56

Jurnaliști și foști jucători englezi cer ca asistentul Constantine Hatzidakis să fie exclus până la sfârșitul stagiunii, după incidentul de la Liverpool - Arsenal 2-2, când tușierul l-a lovit cu cotul în bărbie pe Andy Robertson.

UPDATE 17:30: Keith Hackett, fost șef al Comisiei de Arbitri din Anglia, spune că arbitrul ar putea avea probleme mari: „Dacă va fi găsit vinovat, cariera lui Constantine Hatzidakis e în pericol. Ar putea fi exclus din arbitraj. Am încercat să-i găsesc scuze. De ce a făcut-o? I-a fost frică? N-ar trebui, e într-un mediu protejat, cu siguranță foarte bună. A reacționat cum nu ar fi trebuit. Și acum, nu discutăm despre decizia unui arbitru, ci despre acțiunea unui arbitru. Și-a pierdut cumpătul”.

UPDATE 15:00: Tușierul a fost deja suspendat, a anunțat The Sun, care a publicat comunicatul Comisiei de Arbitri. „PGMOL nu îl va mai delega pe Constantine Hatzidakis la meciuri în nicio competiție cât timp federația investighează incidentul în care au fost implicați arbitrul asistent și Andrew Robertson, fundașul lui Liverpool”, se menționează în comunicat.

„BOMBĂ” în La Liga: până la Messi, Barcelona repatriază alt nume mare
FC BARCELONA
„BOMBĂ” în La Liga: până la Messi, Barcelona repatriază alt nume mare

Constantine Hatzidakis, arătat cu degetul: „Ăsta tocmai mi-a dat un cot nenorocit!”

Un gest la care nu s-ar fi așteptat nimeni a aprins spiritele în Premier League. Imediat cum s-a încheiat prima repriză pe Anfield, la Liverpool - Arsenal 2-2, Andy Robertson s-a repezit spre tușierul Constantine Hatzidakis să-i ceară socoteală.

A urlat la el și l-a atins, iar asistentul în vârstă de 38 de ani de origine greacă a ridicat cotul, lovindu-l în bărbie. Ceea ce l-a șocat pe fundașul stânga scoțian, care i-a spus lui Salah: „Ăsta tocmai mi-a dat un cot nenorocit!”. Și Robertson fusese sancționat de „centralul” Paul Tierney cu „galben”!

După ce Aleksandar Mitrovic (Fulham) a primit opt etape de suspendare pentru că l-a bruscat pe arbitrul Chris Kavanagh, în meciul cu Man. United din FA Cup, pe 19 martie, se așteaptă ca și Hatzidakis să plătească pentru ce a făcut.

„Cum mai poate fi delegat Constantine Hatzidakis în acest sezon? Pare imposibil”

Presiunea este mare în Insulă pentru ca PGMOL, forul ce conduce arbitrajul englez, să-l pedepsească dur pe asistent, poate chiar să-l excludă până la sfârșitul stagiunii.

Într-un articol publicat de Daily Mail, cu titlul „Cum mai poate fi delegat în acest sezon?”, jurnalistul britanic Dominic King a comentat: „Când crezi că ai văzut totul în fotbal, apare ceva care te uluiește. Să fie clar, Robertson nu ar fi trebuit să pună mâna pe Hatzidakis, prea mulți jucători depășesc limita înfruntând arbitrii. 

Totuși, Hatzidakis era în poziția autorității. Reținerea, neutralitatea, calmul sub presiune sunt parte din jobul lui, iar momentul în care a ridicat cotul drept spre Robertson, premeditat, era destinat unei serii de titluri în presă și, foarte probabil, unei suspendări. Mitrovic a fost exclus opt partide. Ținând cont de acest etalon, ar trebui Hatzidakis să mai arbitreze în actualul sezon? Pare imposibil”.

„Constantine Hatzidakis trebuie suspendat. Nu poți avea arbitri lovind cu cotul”

Fostul „central” Mark Clattenburg știe că „jucătorii ne pot împinge până la ultima limită. Provoacă până când ești tentat să le răspunzi la fel”. 

Dar știe și că „în nicio circumstanță, nu putem reacționa. Cu siguranță, nu fizic”. Concluzia lui: „Hatzidakis a făcut-o și va fi zarvă mare pentru suspendarea sa”.

Unul dintre cei care cer pedepsirea tușierului este fostul jucător Chris Sutton, actual analist sportiv. „Acest incident este fără precedent”, a declarat ex-atacantul lui Blackburn și Celtic. „Hatzidakis trebuie suspendat, fără dacă sau dar. Nu poți avea arbitri lovind cu cotul!”.

CITEȘTE ȘI: 

Istvan Kovacs a fost delegat în sferturile Champions League » Ce supermeci a primit

„Plângi acum, că fiul tău nu se va naște!” » Cuvintele cumplite aruncate de Alex Baena lui Federico Valverde: de asta l-ar fi lovit!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  10 Aprilie 2023, 18:32

#JeSuisConstantineHatzidakis

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Aprilie 2023, 13:40

...a gresit odata si gata ...ce ?...el a inceput ?...de ce sa te abtii ?...ce barbat esti tu ?...unii nu pot sa se abtina cand sunt provocati ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează