INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

CHELSEA // Gabriel Barbosa n-a confirmat in Serie A, dar poate scrie istorie în Anglia!

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 18:49

În presa din Peninsulă se discută despre un nou transfer pe axa Serie A-Premier League: Gabriel Barbosa, jucătorul care aparține de Inter Milano, dar împrumutat in acest sezon la Flamengo, este dorit de Chelsea.

Brazilianul a strâns 9 prezențe în prima ligă italiană, reușind să înscrie un singur gol. Anul 2019 a fost unul de bun augur pentru acesta, care a reușit să marcheze 38 de goluri in 41 de meciuri pentru echipa din ”Țara Cafelei”.

Cu un Olivier Giroud pe picior de plecare, nemulțumit fiind de minutele care i-au fost acordate în prima parte a sezonului, antrenorul londonezilor, Frank Lampard, îl dorește la echipă pe ”Gabigol”. Acesta nu a confirmat până in acest moment într-un campionat puternic, în ciuda sumei de 30 de milioane de euro platită de italieni in vara lui 2016.

Britanicii nu se lasă descurajați de eșecul lui ”Gabigol” in Europa, luând în considerare cazurile în care jucătorii nu au confirmat in Serie A, dar au devenit legende in Premier League:

1. Philippe Coutinho a fost adus de Inter in 2008 de la Vasco da Gama, contra sumei de 3.8 milioane de euro. Văzut ca o mare speranță a fotbalului brazilian, acesta nu a confirmat în tricoul ”nerazzurrilor” si a fost văndut la Liverpool. Cu o investiție minimă, englezii s-au ales cu un jucător providențial, fiind foarte aproape să câștige Premier League în sezonul de debut. În anul 2018 a fost transferat de Barcelona contra sumei de 145 milioane de euro.

2. Fundașul francez Mikaël Silvestre a fost cumpărat de către Internazionale Milano în anul 1998, suma fiind considerată una consistentă la vremea aceea, mai ales pentru un apărător. Cu doar 18 prezențe in Serie A, acesta
este cedat la Manchester United, englezii plătind 5.7 milioane de euro. În urmatoarele 9 sezoane jucate pe Old Trafford, Silvestre a străns 361 de meciuri în tricoul ”diavolilor roșii”.

3. Este mai puțin cunoscut faptul că actualul manager de la Nice si fostul mare mijlocaș francez Patrick Vieira a făcut pasul către fotbalul mare în anul 1995, la vărsta de 19 ani, când a fost cumpărat de AC Milan de la Cannes. În stagiunea următoare, a schimbat campionatul, fiind transferat de Arsenal. A scris istorie in tricoul ”Tunarilor”, bifând 452 de meciuri in 9 sezoane pentru englezi.

Patrick Vieira este ultimul jucător care a ridicat deasupra capului trofeul de campion al Angliei in tricoul lui Arsenal, fiind căpitanul acelei echipe senzaționale create de Arsene Wenger.

4. Providențial și el în trupa lui Wenger din sezonul 2003-2004, Thierry Henry, cu 30 de goluri în acel sezon de Premier League terminat fără înfrângere (26 de victorii si 12 egaluri). Henry era transferat la începutul anului 1999 de către Juventus de la Monaco, iar după o jumătate de sezon in tricoul ”Bătrănei Doamne” este cedat la Arsenal. În 8 sezoane jucate in capitala Angliei, a strâns 369 de jocuri în care a marcat 226 de goluri.

de Eduard Pătrașcu

VIDEO // Match Preview AS Roma - Juventus. Giallorossi nu au mai cedat pe teren propriu în fața lui Juventus din 2014

Vezi și: 

Sfârșit tragic » Corpul unui fotbalist a fost devorat de rechini după ce acesta s-a înecat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează