INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

FOTO Chelsea a vrut să facă o glumă cu Kante, pe Twitter, dar e acuzată de rasism!

N’Golo Kante
N’Golo Kante

Articol de - Publicat marti, 30 martie 2021 14:38 / Actualizat marti, 30 martie 2021 15:38

Englezii au făcut un fotomontaj pe Twitter în ziua în care N’Golo Kante împlinea 30 de ani. „Motorul” lui Chelsea eliberase cargobotul care blocase Canalul Suez. Mesajul a fost șters după un val de critici pe rețelele de socializare.

Luni, când N’Golo Kante împlinea 30 de ani, Chelsea a găsit un mod inedit de a evidenția calitățile incredibile ale francezului, "motorul" echipei albastre. A folosit unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului.

Cargobotul Ever Given, 400 de metri, cu 16.000 de cointainere la bord, care se blocase pe diagonala sectorului sudic al Canalului Suez, oprind traficul pe ambele sensuri între Europa și Asia (cu sute de nave rămase în așteptare), a fost în sfârșit eliberat.

„Breaking news: ultimele imagini din Egipt"

De Ever Given, pe care Gary Lineker i-l propunea lui Jose Mourinho ca înlocuitor al „autocarului” în tactica sa defensivă, a scris și Chelsea. A realizat pe Twitter un fotomontaj cu N’Golo Kante tractând el cargobotul în locul remorcherelor. Traficul era reluat pe Canalul Suez datorită campionului mondial. „Breaking news: ultimele imagini din Egipt”, au scris englezii.

Chelsea voia să transmită un mesaj amuzant, dar a primit un val de critici pe rețelele de socializare, care acuzau clubul londonez de rasism. Mulți nu acceptau ca un jucător de culoare să tragă un vapor, nici în glumă. Și Chelsea a șters postarea de pe Twitter. Au rămas celelalte două mesaje: unul de ”La mulți ani”, altul cu un gol reușit de Kanté împotriva lui Tottenham, când mingea trece printre picioarele a trei adversari înainte de a se opri în plasă.

Chelsea a vrut să facă o glumă cu Kante, pe Twitter, dar e acuzată de rasism!

5 trofeea cucerit N’Golo Kanté în carieră: două titluri de campion în Premier (Leicester și Chelsea), Cupa Angliei, Europa League (ambele cu Chelsea) și titlul mondial, cu Franța

Suspendat și amendat pentru rasism

În Anglia, un mare fotbalist a fost pedepsit pentru un cuvânt pe care el îl considera un alint. Pe 29 noiembrie 2020, după ce marcase două goluri și pasase decisiv la al treilea (Man. United - Southampton 3-2, în Premier League), Edinson Cavani a fost felicitat de un prieten pe Twitter, iar atacantul uruguayan i-a răspuns: "Gracias, negrito". Dar acel "mulțumesc, negruțule" l-a adus în fața Comisiei de Disciplină a federației insulare (sub acuzația de rasism), care l-a suspendat pe 3 etape și amendat cu 110.000 de euro.

VIDEO Mutu, povești savuroase din perioada Chelsea: „Hasselbaink schimba ghetele la fiecare meci”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Haaland, criticat dur: „La Dortmund, își dă palme. La națională, capitulează!”

Revin fanii luna viitoare! Meci-experiment înainte de marea redeschidere din Anglia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
leu.mr
leu.mr  •  02 Aprilie 2021, 09:35

Retelele de *** lovesc din nou ! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amicu
amicu  •  31 Martie 2021, 08:35

prea sensibili, prea plangaciosi, prea exagerati..si uite asa si cei care nu erau rasisti o sa devina rasisti, tocmai din cauza atitudinii lor de victimizare exagerata.

ripensistu
ripensistu  •  30 Martie 2021, 22:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează