INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - TOTTENHAM, TUR

FOTO Chelsea n-a stat la discuții cu Tottenham, în prima semifinală a Cupei Ligii Angliei

Chelsea - Tottenham 2-0, în prima semifinală a Cupei Ligii Angliei/ foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Chelsea - Tottenham 2-0, în prima semifinală a Cupei Ligii Angliei/ foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 23:48 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 23:57

Chelsea a învins-o pe Tottenham, scor 2-0, în manșa tur a primului meci din semifinalele Cupei Angliei. Trupa lui Tuchel a decis partida încă din prima repriză și e mare favorită să ajungă în finala de pe Wembley.

  • Liverpool - Arsenal e cealaltă semifinală din EFL Cup. Manșa tur urma să aibă loc joi, însă „cormoranii” au înaintat o solicitare oficială pentru amânarea meciului
  • Liverpool are nu mai puțin de zece jucători de la prima echipă indisponibili pentru meciul de joi cu Arsenal. Acestora li se adaugă antrenorul Jurgen Klopp, care nu a putut sta pe bancă nici la meciul de campionat încheiat la egalitate, 2-2, cu Chelsea, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.

Chelsea - Tottenham 2-0, în prima semifinală a Cupei Ligii Angliei

Disputa de pe Stamford Bridge a început cu atacurile în valuri ale lui Chelsea, răsplătite după doar cinci minute. Găsit excelent de Alonso, Havertz a șutat în forță din interiorul careului, mingea l-a izbit pe Sanchez, Lloris fiind simplu spectator.

Ghinionul a urmărit trupa lui Conte pe toată durata primei reprize: în minutul 34, Chelsea și-a mărit avantajul după un moment demn de cascadorii râsului: la o fază fixă, Tanganga a respins o minge direct în Davies, colegul său. Ricoșeul nefericit a fost sinonim cu primirea unui nou gol, iar Chelsea a intrat în avantaj la cabine, scor 2-0. 

Cu Lukaku pe teren tot meciul - revenit după clinciul avut cu managerul Tuchel - Chelsea a mizat în special pe cartea contraatacului în repriza secundă. 

Preferând mai mult să se apere, albaștrii au rezistat în fața atacurilor lipsite de consistență ale lui Spurs. S-a încheiat 2-0, iar Chelsea e mare favorită la calificarea în finala Cupei Ligii.

FINAL. Chelsea - Tottenham 2-0

Chelsea - Tottenham / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Chelsea - Tottenham / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Chelsea - Tottenham / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Chelsea - Tottenham / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Chelsea - Tottenham / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+6 FOTO

Chelsea - Tottenham, echipe de start: 

Chelsea Londra: Kepa - Azpilicueta, Sarr, Rudiger, Alonso - Niguez, Jorginho - Ziyech, Havertz, Mount - Lukaku
Antrenor: Thomas Tuchel

Tottenham Hotspur: Lloris - Tanganga, Sanchez, Davies - Emerson Royal, Hojbjerg, Skipp, Doherty - Lucas Moura, Kane, Son
Antrenor: Antonio Conte

Arbitru: Craig Pawson / Stadion: Stamford Bridge (London)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Liverpool a solicitat amânarea meciului cu Arsenal » 10 absențe în tabăra „cormoranilor”

Coutinho pleacă de la Barcelona: „Semnează săptămâna asta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează