INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Chelsea a confirmat primul mare transfer al sezonului: 60 de milioane de euro » Mai vrea un jucător de 117 milioane

Christopher Nkunku (în centru) a semnat pe șase sezoane cu Chelsea. Foto: Imago Images
Christopher Nkunku (în centru) a semnat pe șase sezoane cu Chelsea. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 14:47 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 14:55

Christopher Nkunku, 25 de ani, a semnat pe șase sezoane cu Chelsea, care îi plătește 60 de milioane de euro lui Leipzig. Albaștrii îl vor și pe Caicedo (Brighton), dar trebuie să-l vândă înainte pe Havertz la Arsenal.

Americanul Todd Boehly a luat pe sus, ca o tornadă, fotbalul din Premier League. După ce a cumpărat Chelsea în mai 2022, cu 5 miliarde de euro, noul proprietar a cheltuit pentru transferuri 611,5 milioane de euro în primul sezon, dintre care 330 de milioane numai în ianuarie.

Costi Mocanu, replică dură pentru Ogăraru, cel care i-a reproșat comentariul de la Elveția - România: „E indignat trupetul. Pas de defilare să execute el, în fața celor care-i dau solda!”
REACȚIE
Costi Mocanu, replică dură pentru Ogăraru, cel care i-a reproșat comentariul de la Elveția - România: „E indignat trupetul. Pas de defilare să execute el, în fața celor care-i dau solda!”

Christopher Nkunku, golgheter și cel mai bun jucător în Bundesliga

Pe lângă aceste afaceri, a mai realizat una încă din decembrie. Un precontract și cu RB Leipzig, și cu Christopher Nkunku. O tranzacție de 60 de milioane de euro oficializată astăzi de clubul londonez, pe pagina sa de Twitter: „Nkunku is a Blue!”. Urmat de alt mesaj: „E confirmat”.

După patru stagiuni la Leipzig, atacantul în vârstă de 25 de ani, 10 selecții la naționala Franței, a semnat pe Stamford Bridge un contract valabil până pe 30 iunie 2029! 

În ultimul sezon, deși afectat de accidentări, Nkunku a fost golgheterul Bundesligii (16 goluri și 6 pase decisive; a avut 23 de reușite și 9 assisturi în toate competițiile), fiind ales jucătorul anului 2022 în Germania.

Christopher Nkunku: „Premier League, o provocare extraordinară”

„Sunt incredibil de fericit să ajung la Chelsea. De-abia aștept să-i întâlnesc pe noul antrenor și pe coechipieri, gata să le arăt fanilor ce pot să fac pe teren”, a declarat Nkunku. 

Christopher Nkunku a adăugat: „După ce am jucat în Ligue 1 cu PSG și în Bundesliga cu Leipzig, acum descopăr Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. O provocare extraordinară. Sunt mândru să pot tricoul albastru al lui Chelsea”.

70 de goluria marcat Christopher Nkunku în 172 de meciuri pentru RB Leipzig în toate competițiile

Chelsea se desparte de Kai Havertz! Vine Moises Caicedo?

În același timp, managerul Mauricio Pochettino mai vrea un transfer de impact la Chelsea. Mijlocașul ecuadorian Moises Caicedo, 21 de ani, un jucător foarte căutat în Premier League. Numai că Brighton cere în schimbul lui 117 milioane de euro.

Pentru a obține bani, Pochettino vrea să-l vândă pe Kai Havertz la Arsenal, dar încearcă să obțină cel mai bun preț. A respins o primă propunere, de 58 de milioane, și „tunarii” au revenit cu a doua ofertă. 70 de milioane!

Citește și:

Rareș Ilie, prezentat oficial: „Îl vom ajuta să-și recapete încrederea”

Acum ne numesc „vampiri” » Ziariștii și jucătorii elvețieni sunt în stare de șoc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează