INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Aiuritor » Chelsea cumpără fundașul-dribler din Bundesliga pentru 90 de milioane €! Aproape 360 de milioane cheltuite în această vară

Josko Gvardiol, jos, în duel cu Achraf Hakimi // foto: Guliver/gettyimages
Josko Gvardiol, jos, în duel cu Achraf Hakimi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 30 august 2022 20:57 / Actualizat marti, 30 august 2022 21:17

Chelsea a pregătit o ofertă uriașă, de 90 de milioane de euro, pentru fundașul central croat Josko Gvardiol, în vârstă de 20 de ani. Clubul londonez și RB Leipzig sunt în „negocieri avansate”, anunță jurnalistul Fabrizio Romano, specializat în transferuri.

Chelsea a rezolvat în aceste zile transferul unui stoper, Wesley Fofana, pentru 81,4 milioane de euro, dar nu se oprește aici când vine vorba despre mutări cu profil defensiv.

Londonezii sunt în „negocieri avansate” cu RB Leipzig pentru transferul croatului Josko Gvardiol, fundaș central de picior stâng care a evoluat și ca apărător lateral stânga.

Ce se întâmplă cu VAR-ul în Liga 1?! Gol validat în FCU Craiova - Sepsi după un henț evident: „E clar, nu există dubii!” » Alte 3 faze la limită!
FCU CRAIOVA - SEPSI OSK
Ce se întâmplă cu VAR-ul în Liga 1?! Gol validat în FCU Craiova - Sepsi după un henț evident: „E clar, nu există dubii!” » Alte 3 faze la limită!

Chelsea îl cumpără pe Josko Gvardiol de la RB Leipzig

Ceea ce surprinde este suma de transfer, una colosală, de 90 de milioane de euro. Chelsea a cheltuit deja sume aiuritoare în această vară, plătind 268 de milioane de euro pentru Fofana, Cucurella, Sterling, Koulibaly, Chukwuemeka și Slonina. Cu Gvardiola, cheltuielile totale se apropie de 360 de milioane. 

Acordul dintre Chelsea și RB Leipzig prevede ca Gvardiol să rămână și în acest sezon în Bundesliga, urmând să vină alături de albaștri în vara lui 2023.

Gvardiol, jucător cu 10 meciuri pentru naționala Croației, a fost cumpărat de RB Leipzig în iulie 2021 pentru 18,8 milioane de euro. El a mai jucat la nivel de seniori doar pentru Dinamo Zagreb.

Gvardiol este fundașul din TOP 5 campionate ale Europei cu cele mai multe driblinguri reușite în sezonul 2021/2022, potrivit Squawka.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

PSG într-o nouă eră: doi mijlocași excelenți luați la prețuri mici! Ce amănunt au speculat parizienii

Ea ar fi aleasa lui Mbappe » Superstarul lui PSG, fotografiat în ipostaze tandre alături de un fotomodel transsexual

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maradona79
maradona79  •  30 August 2022, 23:05

Fundasul-dribler?! Ati facut jurnalismul la FF?! Limba romana sufera cu voi. Dribleur cum vi se pare?

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  30 August 2022, 22:28

Fotbalul nu mai este sportul rege de mult, a devenit masina de spalat bani, iar suporterii casca gura.

propaganda
propaganda  •  30 August 2022, 21:24

Suntem pe nicaieri! Asta pe 90 de milioane la marele Chelsea, ai nostri se platesc 10 milioane pe ei dar scad si raman la nivel de Serie B.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează