INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Cristi Chivu, confesiune după 10 ani de la succesul cu Inter: „Soția mi-a spus că acela e prețul cu care vom lua trofeul, dar i-am zis că e nebună” + „Am fumat o țigară după meci”

Cristi Chivu // FOTO: Guliver/GettyImages +8   FOTO
Cristi Chivu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 16:57

La zece ani de la triumful în Champions League, Cristi Chivu a dezvăluit că fără Jose Mourinho n-ar fi reușit „tripleta” cu Inter: „În viața mea nu m-am simțit într-o asemenea transă”

La un deceniu de la triumful cu Bayern, 2-0 în finala Ligii (22 mai 2010), ce a completat o „triplă" de vis, Chivu a rememorat reperele acelui sezon, într-un chat cu fostul său coleg nerazzurro Cordoba. „Mi-am învins teama și nesiguranța de după accidentarea la cap datorită lui Mourinho. În România se zice că pentru a cuceri ceva important e nevoie de un sacrificiu. Când eram la terapie intensivă la Verona, soția mi-a spus că acela e prețul cu care vom lua trofeul, dar i-am zis că e nebună!"

„Am fumat o țigară după finală"

Cristi a rememorat minutele dinaintea semifinalei de pe Camp Nou. „Trebuia să fiu rezervă cu Barcelona și făceam un pic pe simpaticul ca să destind atmosfera tensionată. După ce toți au ieșit pe teren, m-am întins pe pat, dar cineva a strigat la mine să-mi pun ghetele și să ies la încălzire pentru c-o să intru titular. M-am încălzit singur și a venit Mou să mă întrebe dacă am o problemă să joc în stânga să-l blochez pe Dani Alves, dar pentru mine n-a fost. Aş fi intrat şi în poartă pentru el! 

+4 FOTO

După ce a fost eliminat Thiago Motta am urcat la mijloc lângă Cambiasso, în fața defensivei. În viața mea nu m-am simțit într-o asemenea transă. Am rezistat în zece, deși știam că va fi teribil de greu. Primul lucru făcut după finală a fost să fumez o țigară în vestiar", a spus Chivu.

„Ne-am pregătit tot sezonul pentru finală. La pauză, Mourinho ne-a zis că jucăm prea bine și că Bayern poate profita pe contraaatac, dar am gestionat perfect meciul și ne-am împlinit visul"
Cristian Chivu, fost fundaș Inter 

„Nu vă bucurați, nu e gata!"

Mourinho a povestit ce i-a șoptit lui Guardiola în semifinala cu Barcelona, după ce Inter a rămas în inferioritate din minutul 28 în returul de pe „Camp Nou" (pierdut cu 0-1, după 3-1 în prima manșă).

„Când a căzut Busquets, eram în diagonală față de banca lor și locul unde a fost faza cu Thiago. Cu coada ochiului am văzut cum pe banca Barçei se bucurau de parcă și câștigaseră. Pep îl chemase la margine pe Ibra să discute tactica în 11 la 10. I-am zis doar atât «Nu faceți sărbătoare, nu s-a terminat meciul!»", a adezvăluit Mourinho.

„Am fost mai fericit la Milano"

Mourinho explică în Gazzetta dello Sport cum a decis să antreneze la Real după "dubla" contra Barcelonei. 

„Știam c-o să luăm Liga. «Tripleta» a fost secret de familie. Murmurul dușmanilor, ce apoi plângeau, era dovada că se tem. Dacă m-aș fi întors cu echipa, fanii nu m-ar fi lăsat să plec. După returul cu Barça, Moratti mi-a zis «Ai dreptul să pleci!». Era dreptul de a face ceea ce vreau, nu de-a fi fericit. La Milano am fost mai mult ca la Madrid". 

VIDEO.Cristi Chivu a fost dorit la Dinamo! 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristi Chivu a rămas în istoria Serie A » Românul, inclus într-un „11” de gală

Materazzi și-a amintit de gravul accident al lui Cristi Chivu la Inter: „Tu să nu glumești!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează