INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

Materazzi și-a amintit de gravul accident al lui Cristi Chivu la Inter: „Tu să nu glumești!”

Chivu și Materazzi au fost colegi la Inter // FOTO: Guliver/GettyImages
Chivu și Materazzi au fost colegi la Inter // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 13:50

Italianul Marco Materazzi nu a uitat revenirea lui Cristi Chivu la doar câteva luni după fractura craniană suferită în ianuarie 2010, la timp pentru a cuceri împreună, la Inter, ”tripleta” titlu - Cupa Italiei - Liga Campionilor.

Marco Materazzi, stoperul feroce al anilor 2000, campion mondial cu squadra azzurra și câștigător al faimoasei „triplete" Ligă - Serie A - Cupa Italiei cu Inter, a rememorat 23 de momente importante al carierei pentru Gazzetta dello Sport. 23, de la numărul purtat de „Matrix" pe tricoul nerazzurro.

La 6 s-a oprit la Cristi Chivu, cel care i-a fost coechipier patru ani pe „Meazza". Și-a amintit de 2010, după accidentarea gravă suferită de „tricolor" la Verona. Pe 6 ianuarie, s-a ciocnit cap în cap cu Pellissier, atacantul lui Chievo, fiind operat de urgență.

„După acel meci, am făcut duș în cinci minute și toți ne-am dus la spital", a povestit Materazzi. „A doua zi mi-a zis: «Nu face glume, mă întorc la timp». I-am răspuns: «Tu să nu glumești, te așteptăm!». Și Chivu s-a întors la timp pentru a câștiga în acea primăvară și titlul, și Cupa Italiei, și finala Ligii Campionilor. 

„Când a fugit de pe bancă spre peluză după golul lui Diego Milito la Siena, părea Usain Bolt. Și șase zile mai târziu, era titular pe «Bernabeu»". La 2-0 cu Bayern, pe 22 mai 2010, în ultimul act de Champions.

VIDEO. Victor Becali, despre relația cu finul Chivu: „Dacă ne întâlnim, probabil că ne salutăm”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Boloni, lăudat și criticat de belgieni: „A adus viață fotbalului nostru” » Dar și „a trecut pe lângă mine cu privirea în pământ”

Fost coleg cu Messi la Barcelona, Alex Song recunoaște: „Nu m-au interesat decât milioanele de euro”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
176901212832165
Dan Petnaise  •  19 Mai 2020, 17:30

De ce oare?

176901212832165
Dan Petnaise  •  19 Mai 2020, 17:29

Numai la atacanți le dăm Balonul de aur.

176901212832165
Dan Petnaise  •  19 Mai 2020, 17:29

Dacă a fost fundaș nu trebuie să îi luăm din merite.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează