INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Boloni, lăudat și criticat de belgieni: „A adus viață fotbalului nostru” » Dar și „a trecut pe lângă mine cu privirea în pământ”

Ladislau Boloni pleacă după 3 ani de la Antwerp
Ladislau Boloni pleacă după 3 ani de la Antwerp

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2020 12:37

Antrenorul Ladislau Boloni se desparte după trei ani de Antwerp. „I-a dat identitate clubului”, spune Gert Verheyen, fostul antrenor al lui Oostende, care nu uită un episod neplăcut: „L-am privit, iar el și-a mutat privirea în pământ”.

De-abia s-a anunțat că Loți Bölöni pleacă de la Antwerp, și belgienii îl regretă. Deși, pentru ei, nu toate amintirile cu tehnicianul în vârstă de 67 de ani sunt plăcute. 

Gert Verheyen, ex-antrenor la Oostende, actual analist sportiv, afirmă într-un interviu pentru Het Nieuwsblad: „Nu poți spune că Bölöni nu a fost bun. În acești trei ani, i-a dat identitate lui Antwerp". Fostul internațional a mai remarcat ceva: „Dacă lucrezi la televiziune, n-ai cum să nu apreciezi interviurile lui, înante și după meciuri. Uneori era amuzant, alteori nepoliticos față de reporteri, însă a adus viață în fotbalul nostru".

Un episod i-a displăcut lui Verheyen. O întâlnire față în față cu Bölöni. „Când am jucat sezonul trecut, cu Oostende, l-am întâlnit pe tunel. L-am privit, iar el și-a mutat privirea în pământ și a trecut pe lângă mine. Nu știa că sunt antrenorul lui Oostende? Sau începuse deja războiul de intimidare? Apoi, la startul partidei, mi-a strâns mâna și mi-a zâmbit larg”.

„Ar fi putut Antwerp să joace un fotbal mai frumos, mai dominant? Da! Dar să o faci fără să-ți pierzi identitatea... Nu e ușor"
Gert Verheyen, fost internațional belgian

„A renunțat pentru a nu fi demis?"

Ziariștii flamanzi continuă să comenteze despărțirea de Bölöni. Eddy Snelders, analistul Sporza, crede că „românul părăsește clubul în cel mai bun moment, victorios. El a pus Antwerp din nou pe harta fotbalului belgian. Poate privi în urmă cu satisfacție". Totuși, „ruptura nu a apărut din senin", zvonurile demiterii circulând inclusiv în acest sezon. „A renunțat pentru a nu fi demis? Poate a simțit că încă un an ar fi fost prea mult, știind că șefii lui Antwerp sunt ambițioși".

VIDEO Cum arata un antrenament la Antwerp cu Ladislau Boloni

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Fost coleg cu Messi la Barcelona, Alex Song recunoaște: „Nu m-au interesat decât milioanele de euro”

Fabulos! Recordul unic al lui Erling Haaland: e peste Messi și Cristiano Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează