INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AREST

Știre-șoc în Franța » Antrenorul lui PSG a fost arestat

Christophe Galtier (56 de ani), încă sub contract cu PSG, a fost arestat preventiv în Franța după acuzațiile de rasism și islamofobie la adresa sa, notează RMC Sport.
Christophe Galtier (56 de ani), încă sub contract cu PSG, a fost arestat preventiv în Franța după acuzațiile de rasism și islamofobie la adresa sa, notează RMC Sport.

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 13:21 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 15:08

Christophe Galtier (56 de ani), încă sub contract cu PSG, a fost arestat preventiv în Franța după acuzațiile de rasism și islamofobie, notează RMC Sport.

Conform sursei menționate, antrenorul a fost arestat preventiv în dimineața zilei de 30 iunie, alături de fiul lui, John Valovic-Galtier.

PSG s-a înțeles cu noul antrenor: contract pe doi ani pentru tehnician
PSG
PSG s-a înțeles cu noul antrenor: contract pe doi ani pentru tehnician

Christophe Galtier, arestat preventiv

Galtier a fost arestat și este audiat în cazul de rasism și islamofobie din perioada în care o antrena pe Nice, în sezonul 2021-2022. Christophe și fiul său sunt anchetați de poliția judiciară din Nisa.

Scandalul în care este implicat Galtier a pornit în aprilie, când RMC a publicat un mail trimis de Julien Fournier, fostul director sportiv de la Nice, celor din conducerea echipei de pe Coasta de Azur

„Galtier mi-a spus că trebuie să țin cont de identitatea orașului și că nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă. Mi-a mai spus că vrea să schimbe radical echipa și că vrea să limiteze cât mai mult posibil numărul de jucători musulmani”, susține Fournier în mail-ul trimis conducerii lui OGC Nice, potrivit RMC Sport.

Conform sursei menționate, au fost interogați privind acest caz și Didier Digard, actualul antrenor de la Nice și fostul tehnician al echipei secunde (2021-2022), Jean-Pierre Rivere, președintele clubului, și Julien Fournier, plus mai mulți fotbaliști ai echipei. Dacă va fi găsit vinovat, Galtier poate fi condamnat la trei ani de închisoare și amendat cu 45.000 de euro.

Galtier este încă sub contract cu PSG, dar parizienii vor rezilia cu antrenorul, după ce au ajuns la un acord cu Luis Enrique.

Citește și:

Acuzat acum de rasism, antrenorul lui PSG a mai fost pus la zid o dată în carieră sub aceeași acuzație!

Scandalul de rasism contra antrenorului lui PSG ia amploare » Aluzii agresive la religie! Refuza jucători musulmani sau voia să scape de ei

Antrenorul lui PSG iese la contraatac: „Nu pot accepta așa ceva! E lipsă de respect față viața privată”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (40)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  10 Iulie 2023, 21:50
Postat de ArchBishop pe 30 Iunie 2023, 17:08

Trei sferturi din campionatul francez provine din Maghreb. Daca o rchipa franceza nu are macar jumatate din jucatori de culoare, 99% ar fi luati la intrebari "de ce?" si li s-ar "sugera" sa remedieze problema.

Și ei ar putea spune că n-au bani, că cei de culoare cer prea mult etc.; ar găsi ei o scuză.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  02 Iulie 2023, 14:36
Postat de brujo pe 01 Iulie 2023, 22:50

Pai din raspunsurile tale vad ca am exagerat cu 2 ... :))) Unul si ala saracul doarme mai tot timpul ... :))))))))))))

Imi plac replicile tale de gradinita nelule :)) tu razi, eu rad, e bine. Numai ca tu razi ca prostu iar eu rad de tine dintr-un ferrari, care din noi crezi ca rade mai bine?

brujo
brujo  •  01 Iulie 2023, 22:50
Postat de eterrna.terrra.nova pe 30 Iunie 2023, 16:31

Daca tu ai doar 2 nu inseamna ca toti suntem la acelasi nivel. Zero sanse sa mai cresti.

Pai din raspunsurile tale vad ca am exagerat cu 2 ... :))) Unul si ala saracul doarme mai tot timpul ... :))))))))))))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează