INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Scandalul de rasism contra antrenorului lui PSG ia amploare » Aluzii agresive la religie! Refuza jucători musulmani sau voia să scape de ei

Scandalul de rasism contra lui Christophe Galtier ia amploare. Foto: Imago Images
Scandalul de rasism contra lui Christophe Galtier ia amploare. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 11:03 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 11:50

Christophe Galtier, criticat dur în Franța după ce a spus când era la Nice că „nu putem avea atât de mulți negri și musulmani la echipă”. Didier Digard, care era atunci pe banca formației secunde, îl detesta pentru atacurile permanente legate de religie.

Continuă dezvăluirile care îl acuză pe Christophe Galtier, actualul antrenor al lui PSG, sub contract cu Nice în 2021-2022.

După ce RMC Sport a scos la lumină un fragment dintr-un e-mail transmis directorilor clubului de Julien Fournier, fost director sportiv la Nice, care îl punea la zid pe tehnician pentru rasism, susținând că mesajul său a fost „Nu putem avea atât de mulți negri și musulmani la echipă”, Nice Matin a evidențiat relația „execrabilă” pe care a avut-o Didier Digard cu Galtier.

Spalletti, de neoprit la conferință! Kovacs, inamicul numărul 1: „Va rămâne în istorie! Ce să creadă copiii?”
MILAN - NAPOLI 1-0
Spalletti, de neoprit la conferință! Kovacs, inamicul numărul 1: „Va rămâne în istorie! Ce să creadă copiii?”

Didier Digard a vrut să-l bată pe Christophe Galtier

Digard, aflat acum pe banca lui Nice, pregătea sezonul trecut formația secundă a roș-negrilor. Acesta îl „detesta” pe Galtier, care îl ataca permanent, cu aluzii agresive legate de religie și de barba sa. 

La un moment dat, a scris Nice Matin, Digard a vrut să-l bată pe Galtier, apoi a fost tentat să demisioneze. Nu a făcut-o și, după ce a fost promovat ca asistent al lui Lucien Favre (Galtier plecase la PSG), a devenit principal la prima echipă la începutul lui 2023.

„Ați văzut că există două versiuni contrare. Însă adevărul se va afla”, a declarat Digard la conferința de miercuri seară. Se referea la contraatacul lui Galtier, prin avocatul său, care a negat tot ce a apărut în presa franceză despre el, amenințându-i cu tribunalul pe foștii colaboratori de la Nice și pe jurnaliști.

Christophe Galtier l-a amenințat pe algerianul Hicham Boudaoui că îl exclude din lot dacă nu renunță la post în Ramadan

Totuși, Nice Matin nu s-a oprit. Așa s-a descoperit că, în vara lui 2021, Galtier s-a supărat pe șefii clubului după transferul olandezului Pablo Rosario, musulman, și a refuzat achiziționarea turcului Ozan Kabak, tot din cauza religiei. Iar în aprilie 2022 vestiarul a protestat, după ce Galtier l-a amenințat pe algerianul Hicham Boudaoui că îl scoate din lot dacă nu renunță la postul de Ramadan.

Galtier, căruia PSG îi asigură acum o protecție specială, după ce a primit amenințări cu moartea, a vrut să limiteze numărul musulmanilor la Nice, încercând să-i facă să plece pe Todibo, Atal, Boudaoui, Gouiri și Lemina.

Citește și:

Sadio Mane, amendat după ce l-a lovit pe Leroy Sane! Viitorul lui e tot mai incert

Lampard, încrezător că Chelsea poate întoarce soarta calificării la Londra

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (5)
arnautull
arnautull  •  13 Aprilie 2023, 15:56

unde a dus implicarea sportului in mizeria care a pus stapanire pe omenire, omenire facuta praf de unii care vor sa controleze tot, oemnire in care cel mai mare delict este sa fi normal.

81mada
81mada  •  13 Aprilie 2023, 15:55
Postat de cpt.ahab pe 13 Aprilie 2023, 11:55

Omul e linșat( sper că doar mediatic) pentru vina de a fi francez.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  13 Aprilie 2023, 13:05
Postat de Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE pe 13 Aprilie 2023, 12:04

Nu vad nici o problema cu jucatorii ce tin Ramadanul, atat timp cat se autoexclud din loturi pt toata perioada in care nu se pot alimenta corect. Dar sa ceri salariu pt o luna in care refuzi sa fii apt de munca nu mi se pare corect. La fel cum nu mi s-ar parea corect sa fie lasati sa joace pe riscul propriu, avand in vedere ca efortul depus in sportul profesionist nu e o gluma.

E treaba lor, libertatea de religie e garantata in orice tara normala. Pana la urma oamenii au ajuns la nivelul ala respectand an de an Ramadanul, ei stiu cum sa se hraneasca seara ca sa reziste. Daca nu au energie, nu o sa poata alerga pe teren si o sa fie eliminati natural din echipa. Oricum astea sunt doar pretexte, cum se vede omul avea probleme cu TOTI musulmanii, chiar si cu cei care nu tineau Ramadanul. Sovinismul asta oricum mi se pare ridicol, in cazul algerienilor, nu e normal sa fie considerati imigranti. Juridic ei nu au fost o colonie, nu au fost teritoriu de peste mari sau cum il numesc in Franta, NU! Algeria a fost oficial parte a Frantei, toti algerienii au fost cetateni francezi cu drepturi depline!! Ok, tara si-a declarat independenta dar toti oamenii au avut de ales in care tara raman si unii au decis sa ramana francezi. Nu sunt sub nicio forma vreo clasa inferioara altor francezi si oricine crede asta e la fel de xenofob ca tipul asta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează