INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Toți pentru Messi » Antrenorul lui PSG, foarte clar: „Cer echipei să joace pentru Leo”

Leo Messi, 10 perfect în Ligue 1. Foto: Imago Images
Leo Messi, 10 perfect în Ligue 1. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2023 16:23 / Actualizat duminica, 05 februarie 2023 16:24

Lionel Messi (35 de ani) are un sezon excelent la PSG, cu o medie de 1,2 goluri influențate pe meci în toate competițiile. Campionul mondial a marcat golul victoriei pentru echipa pregătită de Christophe Galtier, în meciul cu Toulouse, scor 2-1.

Doi membri ai tridentului MNM, Mbappe și Neymar, ambii accidentați, au lipsit la ultimul meci din Ligue 1, dar PSG a reușit să o învingă pe Toulouse, 2-1.

Propunere șocantă pentru UEFA din partea Federației Maghiare: „Vrem steagul Ungariei Mari pe stadioane!” + „A fost rasist, dar doar o perioadă”
UNGARIA
Propunere șocantă pentru UEFA din partea Federației Maghiare: „Vrem steagul Ungariei Mari pe stadioane!” + „A fost rasist, dar doar o perioadă”

Leo Messi, 10 perfect în Ligue 1

Argentinianul, 35 de ani, e tot mai bun în acest sezon, clar peste cel precedent, primul la Paris. Titlul mondial cucerit în Qatar l-a impulsionat și mai mult.

  • 2021-2022: 11 goluri și 15 pase decisive în toate competițiile, în 34 de partide (6 reușite și 15 assisturi în 26 de întâlniri în Ligue 1).
  • 2022-2023: 15 goluri și 14 assisturi în 24 de jocuri în campionat, Ligă și Supercupa Franței. Are un 10 perfect în Ligue 1 (10 goluri, 10 pase în 18 confruntări) și un dublu 4-4 în Champions League.

În actuala stagiune, are 1,2 goluri influențate pe meci în toate competițiile, 1,1 în liga franceză, 1,6 în Champions League și 1 în Supercupă.

Christophe Galtier: „Leo Messi a fost locomotiva noastră””

După 2-1 cu Toulouse, antrenorul Christophe Galtier vrea ca toți roș-albaștrii să-l sprijine în joc pe Messi: „Leo fost locomotiva noastră, cu golul său și cu ocaziile create. Cer echipei să joace pentru Messi, să muncească pentru el. Trebuie să-i luăm anumite sarcini, iar coechipierii lui să-și dubleze efortul la recuperare și la mișcarea pe teren. El caută spațiile, profunzimea, și oferă pasele. Mingile sale sunt atât de rare astăzi în fotbal”.

Messi e un geniu. Nu poți spune nimic rău despre el. E un fenomen. Încearcă totul și câștigă totul. Vrea mereu mai mult. 

- Marquinhos, căpitan PSG

Citește și:

Cauzele prăbușirii lui Liverpool » Jurgen Klopp: „Nu știu ce ar trebui să se întâmple pentru a ne trezi”

VAR-ul a validat golul unui jucător aflat pe banca de rezerve în meciul Atletico Madrid - Getafe

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează