INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Românii retrogradează echipele?! Cicâldău, Moruțan, Man și Mihailă au dezamăgit la formațiile lor, aflate în picaj

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău// Foto: Imago
Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău// Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 09:42 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 11:06

Două cupluri de „tricolori” transferați de la FCSB și CSU Craiova au dezamăgit la formațiile lor, aflate în picaj. Parma lui Man și Mihăilă a căzut în Serie B, unde suferă la fel de mult. Galata lui Cicâldău și Moruțan e la 3 puncte de zona roșie.

Patru tineri, considerați cei mai buni jucători din Liga 1, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan, au fost transferați în străinătate începând din toamna lui 2020. În duet, doi la Parma, doi la Galatasaray, câte unul de la CSU Craiova și FCSB. Niciunul nu și-a ajutat prea mult echipa. Goluri puține, la fel pase decisive. 

Cu ei, ambele formații au intrat în picaj. Una a retrogradat și nu se simte bine nici acum. Cealaltă e într-o situație total neașteptată, periculos de aproape de zona roșie.

Ce fac stranierii » Chiricheș a jucat tot meciul în triumful senzațional cu Inter! Remiză pentru Lucescu Jr.
LIVEBLOG
Ce fac stranierii » Chiricheș a jucat tot meciul în triumful senzațional cu Inter! Remiză pentru Lucescu Jr.

Ar putea ajunge în Serie C în doi ani

  • Mihăilă (22 de ani): cumpărat de la Craiova cu 9,1 milioane de euro, pe 5 octombrie 2020, a avut la Parma doar 3 goluri și două assisturi în 15 meciuri de Serie A. În liga secundă, două goluri și o pasă în 13 partide. Fără vreo reușită din 26 septembrie.
  • Man (23 de ani): ajuns la Parma pentru 13 milioane, de la FCSB, pe 29 ianuarie 2021, a jucat de 14 ori în Serie A, cu două goluri și un assist. Și are 15 întâlniri în B, cu 3 goluri. Pe 12 februarie, a marcat la 4-1 cu ultima clasată Pordenone, după cinci luni pe zero.
Românii retrogradează echipele?! Cicâldău, Moruțan, Man și Mihailă au dezamăgit la formațiile lor, aflate în picaj
Man și Mihăilă, privind dezamăgiți, când Valentin era încă la Parma// FOTO: Imago

Parmegianii au încheiat ca „lanternă” sezonul 2020-2021. Iar acum sunt pe locul 14, după 2-3 acasă sâmbătă cu Ternana, cu 28 de puncte (24 de etape), la cinci de barajul pentru rămânerea în Serie B. Riscă să cadă două divizii în doi ani. Mai rău. Cu ei pe „Ennio Tardini”, au fost concediați doi antrenori. Roberto D'Aversa, pe 23 mai 2021, și Enzo Maresca, pe 23 noiembrie. 

Împrumutat luna trecută la Atalanta, până la finele stagiunii, Mihăilă o poate sprijini pe Parma doar financiar, dacă se transferă definitiv la clubul bergamasc (9 milioane). Parma și-ar recupera banii investiți în 2020. Pentru ca mutarea la Dea să fie activată, el trebuie să evolueze cel puțin 50 la sută din meciuri, minimum câte 20 de minute. Deocamdată, din cele trei apariții, doar una respectă această obligație (24 de minute).

Moruțan, scos din lot pentru meciul cu Goztepe

Atmosfera e sumbră și în Turcia pentru cei doi „tricolori”.

Românii retrogradează echipele?! Cicâldău, Moruțan, Man și Mihailă au dezamăgit la formațiile lor, aflate în picaj
Cicâldău iese, Moruțan intră pe teren. Ambii, fără mari performanțe// FOTO: Imago
  • Cicâldău (24 de ani): fostul mijlocaș al Craiovei a semnat cu Galatasaray pe 24 iulie 2021, în schimbul a 6,5 milioane. În 22 de confruntări de campionat, are 4 goluri și două assisturi. În ultimele 118 zile, un gol și o pasă.
  • Moruțan (22): l-a urmat pe Cicâldău la Galatasaray pe 25 august. Suma de transfer, 4,1 milioane, incluzând bonusul pentru partide disputate. În Süper Lig a strâns 21 de jocuri. Performanțe departe de așteptări, 3 goluri și 3 assisturi. Nu s-a mai remarcat de 112 zile!

Înaintea meciului de astăzi, pe terenul lui Goztepe, „Cim-Bom-Bom” e pe poziția a 15-a, cu 29 de puncte (25 de etape), doar trei peste prima formație aflată sub linia retrogradării. În 14 runde, din 7 noiembrie, are o singură victorie și șapte înfrângeri. În ianuarie, Fatih Terim a fost concediat, după patru ani, la al patrulea mandat. 

Înlocuit de catalanul Domenec Torrent, fostul asistent al lui Pep Guardiola, fără succes în cinci partide: trei eșecuri, două egaluri. În ultima etapă, la 1-1 acasă în fața lui Kayseri, Cicâldău și Moruțan au început pe bancă, intrând în repriza secundă. Și Torrent l-a scos din lot pe Moruțan la deplasarea de azi!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Neymar se ia de fanii brazilieni: „E trist, nu știu cum am ajuns aici”

Olimpiu Moruțan, în afara lotului pentru meciul cu Goztepe » Fanii lui Galatasaray, furioși pe decizia antrenorului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  21 Februarie 2022, 19:44

Astia-s perlele lui Gigi si Rotaru, 2 mari cunoscatori ai fotbalului, de fapt 2 avari dupa bani prin tepuire!

carnag3
carnag3  •  21 Februarie 2022, 14:00

Toata lumea ii vorbeste de rau pe baietii astia, in afara de eie marea majoritate a jucatorilor ca erau la Parma ca erau la Galatasaray asteptau sa le rezolve baietii astia meciurile , desi echipele sunt praf pentru campionatele respective, daca ar juca in campionatul romanesc Parma si Galata s-ar distra.

stargate
stargate  •  21 Februarie 2022, 13:43
Postat de observator_federal pe 21 Februarie 2022, 12:57

Mihăilă a scăpat de Man, sper că și Cicâldău să scape de Moruțan... Luați ”la pachet”, românii aranjați în perechi de Giovani pe la cluburile țepuite sunt evaluați după valoarea celui mai slab dintre ei - așa cum viteza de deplasare a unui grup (fie el și de doar doi indivizi, ca în cazul nostru) este de fapt viteza celui mai lent... Giovani parcă ar fi vândut bilete la ciema, condiționând achiziționarea unui bilet la spectacolul de gală, de cumpărarea și a unuia la matineu. Acum cumpărătorul are dreptul să renunțe la matineu...

Tu ești tatăl lui Mihăilă? Ce tot lauzi gloaba asta care în afara de ceva viteza nu are nici-o calitate nu ar rupe gura târgului nici în campionatul nostru dar în Serie A. PS ai cam devenit penibil cu odele adresate acestui jucator

Vezi toate comentariile (16)
Comentează