INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Suma colosală din spatele transferului » Cât costă afacerea Haaland la Manchester City

Erling Haaland // Foto: Getty Images
Erling Haaland // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 10 mai 2022 11:11 / Actualizat marti, 10 mai 2022 11:35

Manchester City va plăti cel puțin 250 de milioane de euro în cinci ani pentru transferul lui Erling Haaland (21 de ani), care va fi oficializat în weekend, după ce atacantul va juca ultimul meci la Borussia Dortmund.

Pe 21 iulie 2000, chiar înainte ca Alfie Haaland să se transfere, s-a născut fiul său Erling Braut, la Leeds, locul în care internaționalul norvegian jucase trei ani. În acea vară, fundașul dreapta a semnat cu Man. City, ultima lui echipă în Premier League, și copilul a făcut primii pași la Manchester, în tricoul „cetățenilor”. 

Două săptămâni negocieri legate de contractul lui Erling Haaland

Erling a mai apărut îmbrăcat în tricoul bleu în diverse fotografii în adolescență și îl va purta de acum, ca jucător al lui City. Pentru că nu mai lipsește nimic ca mutarea atacantului în vârstă de 21 de ani să se realizeze. 

Clubul insular a anunțat Borussia că va activa clauza de reziliere a contractului, EBH a trecut vizita medicală luni, la o clinică din Bruxelles, și operațiunea va fi oficializată la sfârșitul săptămânii. După ce bombardierul nordic își va lua adio de la fanii lui BVB, sâmbătă, chiar la Dortmund, în ultimul meci al stagiunii, cu Hertha pe „Signal Iduna Park”. 

Jan Aage Fjortoft, fost coleg cu Alfie la naționala scandinavă și foarte apropiat de familia Haaland, actual analist sportiv la televiziune, a confirmat și el: „În sfârșit, decizia e luată. Erling va juca la Manchester City. Echipa Haaland a anunțat Real Madrid și Bayern de această hotărâre. În ultimele două săptămâni s-a vorbit numai despre detaliile contractului.” 

Erling Haaland a trecut vizita medicală și va semna pe 5 ani!
dortmund
Erling Haaland a trecut vizita medicală și va semna pe 5 ani!

Erling Haaland, 125 de milioane salariu total 

Întreaga afacere o va costa pe City minimum un sfert de miliard de euro, potrivit Daily Telegraph. 

  • 75 de milioane, sumă de transfer;
  • 125 de milioane salariu total, pe 5 sezoane;
  • 50 de milioane bonusuri pentru firma de impresariat a familiei Raiola și pentru Alf-Inge Haaland, fostul fotbalist care l-a urmărit și ghidat permanent pe băiatul său. 

Pe lângă aceste 250 de milioane vor fi și primele de performanță promise jucătorului. Pentru meciuri, goluri și trofee.

Mult mai tânăr și mai înalt decât Agüero 

Vara trecută, după despărțirea de Sergio Agüero, care jucase un deceniu la City, Pep Guardiola a vrut neapărat un vârf. Nu a reușit să-l aducă nici pe Harry Kane, principala țintă, nici pe Cristiano Ronaldo. Îl transferă acum pe Haaland. Un extraordinar golgeter, dar cu totul diferit față de Agüero. Norvegianul e mult mai tânăr, cu 12 ani, și mult mai înalt, cu 21 de centimetri.

 Dortmund l-a luat pe Karim Adeyemi 

Rămasă fără Haaland, Borussia are înlocuitor. Avea un acord încă de luna trecută: Karim Adeyemi, 20 de ani, internaționalul german cu mamă româncă și tată nigerian, va semna pe 5 sezoane, cu 5 miloane de euro salariu anual. Iar RB Salzburg va primi 38 de milioane, sumă care ar putea atinge 41 de milioane cu bonusuri.

Dortmund s-a mișcat rapid: cine vine pentru a-l înlocui pe Haaland!
GERMANIA
Dortmund s-a mișcat rapid: cine vine pentru a-l înlocui pe Haaland!

 Îl pierde Liverpool pe Sadio Mané? 

Dacă Man. City își asigură viitorul cu un atacant ieșit din comun, în schimb, Liverpool ar putea rămâne fără un jucător esențial la toate trofeele cucerite în ultima perioadă. Sadio Mané mai are doar un an de contract pe „Anfield” și negocierile întârzie, la fel ca în cazul lui Mo Salah. 

Conform presei germane, oficialii lui Bayern ar fi negociat cu agentul senegalezului. Iar cotidianul catalan Mundo Deportivo a scrie ieri că Mané este și pe lista Barcelonei. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scene ireale în Anglia » La pauză, aveau nevoie de 5 goluri în plus față de adversară pentru a promova. La final, au început sărbătoarea!

Mbappe, surprins în Madrid alături de alt star al lui PSG! Spaniolii speculează: negocieri decisive cu Real

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
michael
michael  •  10 Mai 2022, 20:24

Ăștia aruncă cu banii ca și qatarezul de la PSG, să câștige UCL-ul, dar niciuna din echipe n-a reușit, după ce au adus la echipe ”spuma” fotbalului mondial!! Cred că și de vor investi uncă un mld.$, tot nu vor reuși. În afară de bani, îți mai trebuie ceva ca să reușești. Sunt curios dacă sezonul viitor, vor pune mâna pe trofeu una din aceste echipe, dar mi-e teamă că NU.

francescoli1974
francescoli1974  •  10 Mai 2022, 18:17

Pot să -l transfere și pe Isus Hristos că tot nu vor lua degrabă UCL,sunt o echipă mică cu o mentalitate așijderea.

chinese_democracy
chinese_democracy  •  10 Mai 2022, 15:13
Postat de magic4ever pe 10 Mai 2022, 14:19

Stai linistit ca face fata fata probleme,are viteza foarte buna si instict de killer...doar sa nu aiba probleme cu accidentarile...Haaland nu a dovedit doar in campionatele Austriei si in cel al Germaniei ce poate,a dovedit ce valoare are si in UCL unde a intalnit echipe din toate campionatele de top si la echipa nationala...si la ce joc ofensiv are City o sa inscrie Haaland cel putin 30-40 goluri pe sezon...el cu Mbappe o sa lupte an de an pentru gheata de aur si balonul de aur...

Bun, deci e clar că habar nu ai de fotbal. Despre ce sport îți mai dai cu părerea?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează