INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Protest pe teren, derapaj la declarații! S-a întors cu spatele la momentul de reculegere pentru Maradona: „Refuz să omagiez un violator, un abuzator și un pedofil!”

Nu toată lumea a respectat minutul de reculegere ținut în amintirea lui „El Pibe de Oro”. Sursă foto: Tania Esperón +8   FOTO
Nu toată lumea a respectat minutul de reculegere ținut în amintirea lui „El Pibe de Oro”. Sursă foto: Tania Esperón

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 noiembrie 2020 21:13 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 22:51

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Pe durata acestui week-end, în numeroase țări de pe glob s-au ținut momente de reculegere în memoria legendarului fotbalist argentinian, dispărut subit, în urma unui stop cardiorespirator. 

  • Maradona, considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, a murit, miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Nu toată lumea a respectat, însă, minutul de reculegere ținut în amintirea lui „El Pibe de Oro”. Un moment total neașteptat s-a petrecut înaintea unui meci de fotbal feminin din Spania. Paula Dapena, o jucătoare de 24 de ani a clubului Viajes Interrias FF, a ținut să sfideze printr-un gest extrem momentul solemn. S-a așezat în fund pe gazon și s-a întors cu spatele, iar ulterior a fost protagonista unui derapaj la adresa lui Maradona. 

Paula Dapena: „Am refuzat să țin un minut de reculgere pentru un abuzator”

„În urmă cu puțin timp, a fost ziua contra violenței împotriva femeilor. Nu s-au făcut gesturi pentru victime, nu sunt dispusă să fac nici eu pentru un abuzator. Ca să fii jucător trebuie să fii în primul rând un om bun, să ai principii. Toate astea înaintea calităților pe care el le avea, pe care le știm toți și erau fantastice. 

Am refuzat să păstrez acel minut de tăcere pentru un violator, un pedofil și un agresor, așa că am preferat să mă așez pe teren și să mă întorc cu spatele. Colegele mele se uitau la mine și râdeau, pentru că știau că nu o să mă abțin.”, a declarat jucătoarea, conform Marca.

Viajes Interrias FF, echipa la care evoluează autoarea derapajului, a fost învinsă de Deportivo La Coruna, scor 0-10. 

Maradona, acuzat de violenţă domestică în 2014

Un video publicat în 2014 de un post de televiziune argentinian prezeta cum Diego se îndreaptă către fosta iubită, Rocio Oliva, şi devine agresiv în timp ce aceasta îl roagă să nu o mai lovească. Maradona părea a fi într-o stare avansată de ebrietate.

După ce imaginile au devenit publice, Maradona a reacţionat: „Da, am aruncat telefonul, dar jur pe Dumnezeu că nu am lovit vreodată o femeie!”.

În 2017, Maradona a fost acuzat și de viol. Jurnalista Ekaterina Nadolska a declarat public că fostul mare fotbalist ar fi violat-o, după ce i-a solicitat acestuia să-l intervieveze. Evenimentul s-ar fi petrecut în 2017, după finala Cupei Confederațiilor.

+4 FOTO

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

VIDEO Iosif Rotariu, șocat de vestea morții lui Diego Maradona: „Parcă s-a rupt ceva din mine când am auzit”

Citește și alte știri despre Diego Maradona: 

A fost omor din culpă în cazul Maradona?! » Poliția din Buenos Aires a făcut primele descinderi

EXCLUSIV Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
201413181391207
Daniel Irimescu  •  30 Noiembrie 2020, 21:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  30 Noiembrie 2020, 21:22
Postat de maddad pe 30 Noiembrie 2020, 13:48

Alexandru Chiș, ești tot ce poate fi mai *** intr-o ființă umană, ești o *** dacă îți permiți sa vorbești felul acesta despre o femeie. Orice alt comentariu este superfluu.

Este ca ai avea, parca, si tu un deja-vu văzând întoarcerea cu " spatele " ( pentru a ma exprima elegant ) a fotbaliatoarei? Problema in cazul tau, mai " fată", este ca tu ai cam rămas " întoarsă " cu ... degeaba, sper ca înțelegi ce vreau sa-ti transmit M

belane
belane  •  30 Noiembrie 2020, 20:55
Postat de maddad pe 30 Noiembrie 2020, 13:37

De exemplu, tu ești un neica-nimeni. Un individ din alta lume, probabil ortodox, cu familia tradițională în gura, la fel ca majoritatea poporului din care faci parte, ființe inferioare, care nu înțeleg conceptele morale superioare. Insusi faptul ca o jignești pe fată spune totul despre caracterul tău infect. Eu nu știu dacă Maradona a fost violator și agresor, dar dacă ar fi fost nu doar ca nu as fi păstrat un moment de reculegere, ci as fi scuipat pe mormântul lui, fiindcă agresorii s-o violatorii merita doar dispreț. Nu spun că Maradona a fost, dar dacă fata crede asta e dreptul ei sa protesteze fără ca indivizi primitivi ca tine sa o infiereze cu mânie.

Da-ne si noua exemple de "concepte morale superioare", chiar sunt curios, educa-ma, eu sunt o fiinta inferioara de rit ortodox, membru al unei familii traditionale, individ din alta lume, lumea aceea rurala, inapoiata, demna de Las Fierbinti sau Evul Mediu. Eu stiam ca termenul de moral nu are grad de comparatie, poate ai vrut sa te referi la etica unei persoane, aia da !

Vezi toate comentariile (55)
Comentează