INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL

Atacați de românul vedetă la Haifa! Cine e Omer Atzili, golgeterul cu origini românești care va juca împotriva naționalei

Bucuria lui Omer Atzili, luni seară, după un gol marcat la 6-0 cu Ashdod // FOTO Berney Ardov (Walla Sport)
Bucuria lui Omer Atzili, luni seară, după un gol marcat la 6-0 cu Ashdod // FOTO Berney Ardov (Walla Sport)

Articol de - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 18:11 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2022 18:59

Omer Atzili, 28 de ani, golgeterul și cel mai în formă jucător al lui Maccabi și al campionatului israelian, va evolua luna viitoare în naționala țării sale împotriva „tricolorilor”, în amicalul de la Netanya. Dar el are și cetățenie română. Bunicul său matern s-a născut la București.

Pe 29 martie, „tricolorii” vor disputa al doilea amical al primăverii, cu Edward Iordănescu selecționer. La Netanya, cu Israelul. Și, foarte probabil, vor înfrunta un jucător care are și cetățenie română. Actuala vedetă a campionatului local.

Omer Atzili a evoluat numai pentru Israel

Omer Atzili s-a născut în Israel (la Holon), la fel ca părinții lui, dar tatăl mamei s-a născut la București. Și, pentru bunicul matern, el și părinții au și pașaport românesc. A purtat însă numai tricoul bleu al naționalei țării sale natale, și la juniori, și la tineret, și la prima reprezentativă (are 3 selecții).

Numărul 7 al lui Maccabi Haifa, 1,77 m înălțime, un stângaci foarte tehnic care evoluează la fel de bine și în spatele atacanților, și extremă, e acum golgeterul echipei și al ligii israeliene, cu 17 reușite și 9 pase decisive în 20 de meciuri.

Show: 4 goluri într-o repriză!

În ultima etapă, luni seară, Atzili a făcut spectacol pe „Sammy Ofer Stadium”. În prima repriză, a marcat de patru ori, coincidență, numai din 12 în 12 minute (7, 19, 31, 43). 4-0 la pauză, 6-0 la final cu Ashdod.

Pentru Omer, a fost o premieră: niciodată nu mai realizase un „poker”, nici măcar un hat-trick. Avea doar 13 „duble” în carieră, la Beitar Ierusalim, Maccabi Tel Aviv și Maccabi Haifa (în străinătate nu s-a adaptat, revenind rapid acasă de la Granada și APOEL Nicosia).

Este favoritul fanilor alb-verzi, iar specialiștii îl consideră cel mai bun jucător în competițiile interne.

Adus la Haifa în urmă cu un an, în ianuarie 2021, de la APOEL, a ajutat-o pe Maccabi să cucerească primul titlu după un deceniu de așteptare. E lider și acum. Printre coechipieri, e sârbul Bogdan Planici, ex-FCSB.

400de mii de euro este salariul anual al lui Atzili, cel mai mare la clubul din Haifa, la fel ca Bogdan Planici, ex-FCSB

Relații cu minore. Concediat!

Cariera lui are și un episod întunecat. În 2020, a fost dat afară de la Maccabi Tel Aviv chiar de patronul Mitchell Goldhar. 

Cauza: a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore. S-a apărat atunci susținând că nu a știut vârsta fetelor. Poliția a închis dosarul și nu s-a ajuns la proces. Dar el a trebuit să părăsească Tel Aviv, concediat.

S-a întors în Israel după numai o jumătate de an pentru a-și lua revanșa cu alt Maccabi. La Haifa.

24de goluri și 12 pase decisive a reușit Omer Atzili în acest sezon la Maccabi Haifa în toate competițiile (36 de meciuri)

Ofertă din China refuzată

Dacă Nico Stanciu se va transfera luna aceasta la Wuhan Three Towns, în schimb, Omer Atzili nu va ajunge în Super Liga Chinei. Potrivit postului TV israelian Sport 5, atacantul primise și el o ofertă de la un club asiatic, dar Maccabi a refuzat-o, susținând că Atzili mai are doi ani de contract la Haifa și nu există clauză de reziliere. În concluzie, nu-l lasă să plece.

Israel, cu selecționer interimar

După trei ani și jumătate la federația israeliană, mai întâi director sportiv (2018-2020), apoi selecționer (din vara lui 2020), austriacul Willy Ruttensteiner nu mai este la națională. Forul de la Tel Aviv caută un nou tehnician, probabil va fi tot străin. 

Deocamdată, la primele meciuri din 2022 (amicale cu Germania, în deplasare, pe 26 martie, și cu „tricolorii”, trei zile mai târziu), pe bancă va sta ca interimar Marco Balbul, fostul secund al lui Ruttensteiner.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Kurt Zouma riscă 4 ani de închisoare după ce și-a bătut pisica! Momentan, a fost amendat de club și exclus din lot

Gestul lui Sadio Mane a cucerit Africa: ce a făcut pentru un copil întâlnit când era în spital

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sibman
sibman  •  09 Februarie 2022, 21:04

Oricum in prima liga la ei sunt destui care au ca cetatenie (a doua) pe cea romana.

22robert03
22robert03  •  09 Februarie 2022, 20:52

Si asta e roman sadea. Presupun ca ii plac sarmalele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează