INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Cine greșește spală vasele! Regulamentul inedit introdus la o formație importantă din Europa

Venit la Wolfsburg acum 6 luni, Bruno Labbadia, 52 de ani, mai are contract până în 2019 FOTO: Guliver/GettyImages
Venit la Wolfsburg acum 6 luni, Bruno Labbadia, 52 de ani, mai are contract până în 2019 FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 august 2018 10:23

Antrenorul Bruno Labbadia a introdus un nou cod de conduită sportivă la Wolfsburg, jucătorii indisciplinați fiind trecuți la munca de jos: ”Dreptunghiul de joc vizează respectul, folosirea mobilelor și ordinea”.

Amenzile nu mai sunt la modă în Bundesliga. Antrenorii încearcă să îi capaciteze altfel pe jucători. Nu-i mai ard la buzunare, ci îi obligă să presteze activități deranjante dacă încalcă regulamentul de ordine interioară. Bruno Labbadia a pregătit la Wolfsburg pentru sezonul care începe mâine un nou cod de conduită sportivă: "Uneori sunt mai eficiente alte sisteme. Mă gândesc, de exemplu, să strângă mesele după prânz și să spele vasele. Sau să distribuie colegilor materialul auxiliar necesar la antrenament. Sigur, nu este deloc distractiv".

Vinovații pedepsiți de colegi

Tehnicianul a dezvăluit pentru Sport Bild că "manualul" pus la punct nu se limitează la atât. "Am creat ceea ce se cheamă dreptunghiul de joc, din care nu ai voie să ieși. Regulile impuse se referă la respect, folosirea telefoanelor mobile și, de fapt, la ordine. Labbadia îi pune pe jucători să vegheze la însușirea codului și apoi la aplicarea sancțiunilor. Și nu acceptă acoperirea greșelilor: "Trebuie să se asigure că toți respectă regulile. Dacă întârzie cineva, colegii vor cere imediat ca vinovatul să plătească potrivit «dreptunghiului de joc»". 

16
este locul pe care a terminat Wolfsburg campionatul trecut. A rămas în Bundesliga după barajul cu Kiel, 3-1 și 1-0. N-a pierdut decât cu Lyon în cele 7 amicale din acest presezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close