INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Cine se pricepe mai bine la autocare? Schimb spumos de ironii Ranieri-Domenech

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2017 12:18

Antrenorul lui Tătărușanu și șeful tehnicienilor din Hexagon s-au contrat după ce fostul selecționer francez a râs de strategia sa cu PSG. "Cel mai bun autobuz cunoscut e al lui", i-a replicat italianul.

Atât i-a trebuit lui Claudio Ranieri, să fie luat peste picior de Raymond Domenech, că s-a și aprins polemica! Antrenorul lui Tătărușanu n-a rămas dator ironiilor spuse de fostul selecționer francez, "strategia celor două autocare Mercedes nu a mers mai bine decât cu două scutere", aluzie la eșecul (1-4) cu PSG:

"Cel mai bun autobuz pe care eu îl cunosc e cel al lui Domenech. Lucrurile sunt grave și e incredibil cum ironizează chiar șeful tehnicienilor francezi! Unde-i etica? Îl ascult doar dacă vorbește despre teatru, despre fotbal niciodată".

"E mai bun la cinema"

Reacția italianului, din conferința de presă de joi, l-a zgândărit mai tare pe Raymond: "Dincolo de a-mi face publicitate, mă amuză. Domnul Ranieri, atât de atașat de Nantes, ar fi plecat să preia «naționala» Italiei, iată deci cât de mult contează Nantes pentru el. Cât privește teatrul, cred că el ar fi mai potrivit pentru cinema!".

Domenech, președintele UNECATEF, sindicatul antrenorilor din Hexagon, s-a opus ca Ranieri să primescă derogare de vârstă (65 de ani e limita), dar declara că "tehnicienii cu experiențe la nivel înalt sunt bineveniți în Franța". 

"Dacă ți-ai cumpărat un Mercedes nu înseamnă neapărat că ești un șofer bun" Der Zakarian, fost antrenor Nantes 2012-2016

"Scuzați-mă, dar nu putem face comparație între un Mercedes și 2 cai putere"
Waldemar Kita, președinte Nantes, vorbind despre Ranieri și Der Zakarian

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
mdionis
mdionis  •  24 Noiembrie 2017, 15:10

"S’il parle de théâtre, je peux l’écouter. Mais s’il parle de ***, jamais !". Ranieri a incriminat lipsa de eleganta a presedintelui sindicatului care si-a permis niste glumite de prost gust pe seama persoanelor pe care ar trebui sa le reprezinte.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mdionis
mdionis  •  24 Noiembrie 2017, 14:01

"strategia celor două autocare Mercedes nu a mers mai bine decât cu două scutere".... Aoleu! Povestea este mult mai complexa decat randurile fara sare produse de autorul traducerii. 1. Fostul antrenor al lui Nantes (Der Zakarian) a fost concediat de catre Kita datorita rezultatelor slabe. 2. A fost instalat ca antrenor Ranieri, cu toata opozitia presedintelui sindicatului antrenorilor, Domenech, motivata prin depasirea limitei de varsta cu un an. 3. Nantes a inceput sa joace mai bine cu Ranieri pe banca. 4. Provocat recent sa faca o comparatie intre ultimii doi antrenori ai echipei sale, Kita a spus ca "nu se poate compara un Mercedes cu un 2 CV" [numele standard pentru vehicolul francez cel mai putin pretentios, produs emblematic al Citroen; 2CV = 2 chevaux-vapeur/cai putere]. 5. Atat Ranieri cat si Der Zakarian au criticat aceasta comparatie putin magulitoare. 6. Pentru partida cu PSG, Ranieri a spus in gluma inainte de meci ca ar avea nevoie de doua autobuze pe teren pentru a ii bloca eficient pe Cavani, Neymar & Co. 7. Dupa partida incheiata cu 4-1 pentru PSG, Domenech a venit cu ironia "Finalement la stratégie double bus de la Mercedes n’a fait mieux que toutes les petites 2CV" in care isi varsa din nou veninul pentru ca Nantes a angajat un antrenor strain cu care el nu era de acord. 8. Ranieri a raspuns "La chose très grave, c’est qu’il fasse de l’ironie sur d’autres entraîneurs. S’il parle de théâtre, je peux l’écouter. Mais s’il

Vezi toate comentariile (2)
Comentează