INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STUDIU

Avem doi fotbaliști români în Top 25 mondial al assisturilor alcătuit de CIES Football Observatory! Ciprian Deac, peste Mbappe și Lewandowski, Nicolae Stanciu, egalul lui Gakpo!

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 10:25 / Actualizat joi, 09 martie 2023 11:20

La 37 de ani, Ciprian Deac se află pe locul 9 în clasamentul pasatorilor decisivi, cu 15 assisturi în ultimele 365 de zile. Mijlocașul lui CFR îi întrece pe Neymar și Kylian Mbappé, în studiul publicat de CIES Football Observatory. Stanciu e pe locul 23, cu 13 assisturi.

Ciprian Deac nu încetează să surprindă prin performanțele sale, nici la 37 de ani. Campionul României are un fizic de invidiat și rămâne o piesă esențială la CFR Cluj. Mijlocașul de picior stâng este și marcator, dar mai ales un pasator de excepție. Deac se află într-o companie selectă într-un studiu efectuat de institutul elvețian CIES Football Observatory.

Adevărata afacere » Rotaru poate da lovitura după o investiție în premieră!
CSU CRAIOVA
Adevărata afacere » Rotaru poate da lovitura după o investiție în premieră!

Ciprian Deac, peste Kylian Mbappé și Robert Lewandowski!

Internaționalul român prinde locul 9 în ierarhia assisturilor oferite într-o fereastră de 365 de zile, perioadă în care au fost luați în calcul fotbaliști din 75 de campionate din lume. Ciprian are 15 pase decisive (pe lângă cele 5 goluri), fiind la egalitate cu Jota Filipe (Celtic) și Luciano Acosta (FC Cincinnati), și îi devansează pe Neymar și Mbappé (PSG), cu câte 14, plus O. Dembélé (Barcelona, 13).

La egalitate, diferența este făcută de coeficientul de campionat în care joacă (SuperLiga are 0,62). Scorul obținut prin înmulțirea assisturilor cu coeficientul de țară îl plasează pe Deac (9,3) imediat în vecinătatea "galacticilor" Luka Modrici (Real Madrid, 9,4) și Karim Benzema (Real Madrid, 9,3), dar peste nume grele ca Phil Foden (Man. City, 9,1), Enzo Fernández (Chelsea, 8,9) și Robert Lewandowski (Barcelona, 8,7)!

Nicolae Stanciu, egalul lui Cody Gakpo

Al doilea român care prinde o poziție remarcabilă în analiza CIES Football Observatory este Nicolae Stanciu, campionul Chinei cu Wuhan Three Towns. Mijlocașul de 29 de ani are în ultimul an calendaristic 13 pase de gol (scor 8,3), la fel ca Randal Kolo Muani (Frankfurt) și Cody Gakpo (Liverpool), și cu două mai mult decât au livrat Bukayo Saka (Arsenal), Antoine Griezmann (Atlético), Rafael Leão (Milan), Kvicia Kvarațhelia (Napoli), Christian Eriksen (Man. United) și Sergej Milinkovici-Savici. 

Citește și alte articole:

„De trei ani, tot aud: «Pensionarule, lasă-te!»” Anunțul lui Ciprian Deac, după ce a fost MVP în Petrolul - CFR Cluj 2-5
PETROLUL - CFR CLUJ 2-5
„De trei ani, tot aud: «Pensionarule, lasă-te!»” Anunțul lui Ciprian Deac, după ce a fost MVP în Petrolul - CFR Cluj 2-5
Nicolae Stanciu, așteptat în Liga 1: „Poate îi place la noi...”
INVITAȚIE
Nicolae Stanciu, așteptat în Liga 1: „Poate îi place la noi...”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  09 Martie 2023, 14:45

Felicitari lui Cipri Deac! Prin atitudinea lui, performante si modul profesionist de a vedea lucrurile, merita sa fie convocat la Nationala!

inshallah
inshallah  •  09 Martie 2023, 14:41
Postat de bocciu pe 09 Martie 2023, 12:14

Voi chiar comparati jucatori de fotbal cu tentativele din Divizia A, stiind bine ca aceste clasamente sunt facute pe baza voturilor romanilor! Ce natie!

buna asta cu votatul paselor de gol :)

inshallah
inshallah  •  09 Martie 2023, 14:39

il ia psjul, ca tot pleaca miessi la harabi

Vezi toate comentariile (11)
Comentează