INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Circuitul Messi la PSG: semnează un nou contract astronomic, dar a adus 700 de milioane în primul an!

Lionel Messi la PSG, foto: Imago
Lionel Messi la PSG, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 12:27 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 16:47

Lionel Messi își va prelungi acordul scadent în vară cu PSG și va câștiga mult peste cele 30 de milioane € din prezent. Venirea lui a produs în primul an venituri de 700 de milioane și a adus zece noi sponsori.

Dacă Cristiano Ronaldo s-a dus în Arabia Saudită pentru cel mai mare contract din istoria sportului mondial, 200 de milioane de euro anual, nici Messi nu vrea să fie mai prejos și-și ajustează și el câștigurile. PSG tot insistă de câteva luni să-i propună un nou acord, cel actual fiind scadent în vară. 

Lionel Messi nu vrea să plece, se simte bine la Paris, iar familia acestuia s-a acomodat, astfel încât e gata să bată palma pentru prelungire. Ar urma să câștige mult peste cele 30 de milioane din prezent pentru că brandul Messi a adus bani mulți la Paris.

„Am pierdut tot!” » Prin ce a trecut Cătălin Moroșanu: „De 8 luni am încercat să recuperez tot”
PROBLEME
„Am pierdut tot!” » Prin ce a trecut Cătălin Moroșanu: „De 8 luni am încercat să recuperez tot”

Noul contract al lui Lionel Messi: 75 de milioane, acord cu Nike

Potrivit Marca, clubul a atras zece sponsori noi, Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Snart Good Thins, Volt, Big Cola, Sports Water și Autohero prin venirea argentinianului și venituri de 700 de milioane de euro numai datorită lui! 

S-au vândut mai mult de un milion de tricouri ale campioanei Franței, dintre care 60 la sută cu numele și numărul 30 al lui LM. Contractele între 3 și 5 milioane au crescut și au devenit de la 5 la 8 milioane într-un boom extraordinar. Imaginea clubului a avut de câștigat pe plan internațional. A crescut și cererea de tricouri cu 30 spre 40%, costul unei bucăți oscilând între 90 și 160 de euro. PSG a semnat un contract cu Nike de 75 de milioane anual, care este valabil până în 2032.

„PSG a făcut o ofertă imposibil de refuzat"

În câteva săptămâni este de așteptat ca noua înțelegere să fie anunțată oficial, cu termen de scadență în 2024, cu opțiune de prelungire până în 2025. 

Discuțiile dintre Jorge Messi, tatăl și agentul jucătorului și oficialii parizieni, Luis Campos și Nasser Al-Khelaïfi, s-au reluat după sărbători și campionul mondial a reluat antrenamentele, ar putea juca mâine cu Angers și e așteptat și să pună la punct ultimele detalii, inclusiv suma cuvenită ca salariu, ce să-l apropie de liderul câștigurilor echipei lui Galtier, Kylian Mbappé, undeva în jurul a 90 de milioane de euro. „Lui Messi I se va face o propunere imposibil de refuzat", susțin ziariștii spanioli, care se așteaptă ca încasările de pe urma „Puricelui" să crească în continuare în ritm exponențial. 

Leo Messi, 35 de ani, a influențat 52 de goluri (23 de goluri, 29 assisturi) în 53 de meciuri la PSG

12 goluriși 14 pase decisive a reușit Messi în 19 meciuri jucate la PSG în Ligue 1, Champions League și Supercupa Franței

Citește și: 

L-a jignit pe Zidane, iar acum scandalizează din nou Franța! » E acuzat de hărțuire sexuală: „Pentru el, eram doi sâni și un fund”

Shakira, furioasă pe Gerard Pique » Motivul pentru care s-a certat cu fostul iubit

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
offside
offside  •  11 Ianuarie 2023, 12:27

Merita. E o placere sa-l vad jucand si etalandu-si talentul. Si apoi nici PSG nu este o saracie de club.

magic4ever
magic4ever  •  10 Ianuarie 2023, 16:29
Postat de cirus11 pe 10 Ianuarie 2023, 14:35

Nu pare prea plauzibil, cum sa aduca 700 milioane doar el? A acoperit aproape singur bugetul anual al clubului?

La 100.000 tricouri la 160 euro sunt 16.000.000 euro...si cred ca au fost vandute mult mai multe in toata lumea,plus alte produse si sponsori mari care au mai venit la PSG datorita lui Messi...

brentford
brentford  •  10 Ianuarie 2023, 15:05
Postat de cirus11 pe 10 Ianuarie 2023, 14:35

Nu pare prea plauzibil, cum sa aduca 700 milioane doar el? A acoperit aproape singur bugetul anual al clubului?

10 sponsori noi nu e de colo. Plus merchandising: tricouri,pixuri,cani,etc Si se vand in toata lumea,nu doar in Franta. Mai ales ca sponsorul tehnic este Nike Air Jordan

Vezi toate comentariile (4)
Comentează