INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM UNDER 17

Noua senzație a fotbalului argentinian, după hattrick-ul din „sferturile” CM U17: „Să învingi Brazilia este ca și cum ai face sex”

Claudio Echeverri, în meciul din grupă cu Polonia de la CM U17 // Foto: Imago
Claudio Echeverri, în meciul din grupă cu Polonia de la CM U17 // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 15:21 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 15:41

Claudio Echeverri (17 ani), decarul Argentinei la Mondialul U17, a făcut spectacol în meciul din sferturile de finală cu Brazilia, marcând toate golurile (3-0). „Nu mi-am imaginat vreodată că voi reuși așa ceva la echipa națională!”, a declarat noua pepită a lui River Plate, pe care se bat deja Roma, Milan, Feyenoord și Genk!

Naționala U17 a Braziliei a fost deja eliminată de la turneul final al CM Under 17. Argentina i-a administrat un sec 3-0, în partida de la Jakarta, și a făcut pasul spre semifinale. Toate golurile albicelestilor au purtat semnătura lui Claudio Echeverri. 

Supranumit „Noul Messi", decarul de 17 ani, lansat de River Plate, a reușit hattrick-ul în 48 de minute. Și a ajuns la cinci goluri în tot atâtea partide disputate la turneul final din Indonezia, precedentele realizări survenind în confruntările cu Senegal (1-2), în grupă, și cu Venezuela (5-0), în „optimi".

Claudio Echeverri: "Sunt doar un băiat normal"

„El Diablito" devine primul fotbalist după Leo Messi care semnează un hattrick la echipa națională împotriva deținătoarei celor mai multe titluri pe plan mondial. Claudio nu are deloc un fizic deosebit (doar 1,70 m înălțime), dar este ca un spiriduș pe teren în echipa pregătită de Diego Placente. 

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi reuși așa ceva la națională la o asemenea competiție! Nu sunt decât un copil normal, ca oricare alt băiat care visează să joace în prima ligă. Dar să bați Brazilia este ca și când ai face sex!", a mărturisit Echeverri.

River Plate i-a făcut contract de profesionist

River Plate a depistat mai demult talentul și potențialul uriaș de creștere al lui Echeverri și a avut grijă să nu-l piardă. I-a oferit deja un contact de profesionist, iar antrenorul Martin Demichelis are numai cuvinte de laudă la adresa lui. Deși nu joacă titular pentru „Los Millonarios", situație criticată de fanii argentinieni. 

Nu resimte deloc presiunea creată asupra lui de pretențiile etalate de club. Ca o dovadă a valorii sale, cotidianul Ole a scris despre interesul mai multor echipe din Europa, precum AS Roma, AC Milan, Feyenoord și Genk.

4meciuri și un assist are Claudio Echeverri în acest sezon la River Plate, pentru care a debutat în iunie 2023. La naționala U17 a bifat în total 17 partide și 8 goluri marcate

Manchester City - Liverpool 1-1, în derby-ul suprem din Premier League
Manchester City - Liverpool 1-1
Manchester City - Liverpool 1-1, în derby-ul suprem din Premier League
Rezultat surprinzător la Madrid » Rayo Vallecano, remiză în fața campioanei Barcelona! Rațiu a greșit la faza golului catalanilor
RAYO VALLECANO - BARCELONA 1-1
Rezultat surprinzător la Madrid » Rayo Vallecano, remiză în fața campioanei Barcelona! Rațiu a greșit la faza golului catalanilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează