INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Președintele lui Ștefan Radu, suspendat 12 luni! Nu a comunicat autorităților sanitare cazurile pozitive de Covid-19 din lot

Claudio Lotito // Foto: Getty Images
Claudio Lotito // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 30 aprilie 2021 17:46 / Actualizat vineri, 30 aprilie 2021 18:11

Claudio Lotito (63 de ani) a fost sancționat azi de Curtea de Apel a federației italiene de fotbal pentru încălcarea de către Lazio a protocolului sanitar impus în pandemia de COVID-19. Tribunalul federal îl condamnase la doar șapte luni la prima judecată și 150.000 de euro amendă, dar clubul a făcut recurs. Ultima sentință ridică amenda la 200.000, banii suportați de gruparea capitolină. Singura veste bună este că Lazio scapă de depunctare.

Totul a pornit de la lipsa comunicării către autoritățile sanitare locale a cazurilor pozitive din lotul biancelest și nepunerea jucătorilor infectați în carantină, cum prevăd normele medicale în vigoare în Serie A. 

Doctorii Ivo Pulcini și Fabio Rodia se fac vinovați că i-au „ascuns" pe cei opt colegi bolnavi ai lui Ștefan Radu, înaintea jocurilor cu Bruges, programat pe 28 octombrie, și cu Zenit, pe 4 noiembrie, în grupele Ligii.

Mai mult, nu au trimis în izolare și nici nu au anunțat autoritățile sanitare regionale despre trei fotbaliști rezultați pozitivi la testele UEFA, Immobile, Leiva și Strakosha, înaintea partidei cu Torino (1 noiembrie), și au inclus în lot un alt fotbalist infectat, pe Anderson, la meciul cu Juventus (8 noiembrie)!

Decăzut din toate drepturile federale!

Pentu că era recidivist, primind deja două luni de suspendare în scandalul ”Agentopoli„, Lotito a depășit cu cel puțin o zi limita minimă prevăzută în regulamentul FIGC, astfel că și-a pierdut toate drepturile și funcțiile federale. Mai mult, nu va mai putea fi ales în nicio funcție de conducere pe viitor.

Citește și alte știri din Serie A:

Vlad Chiricheș spre Șahtior? Căpitanul „naționalei” pe lista lui De Zerbi

Răzvan Lucescu nu merge la Parma, dar are un sfat clar pentru Man și Mihăilă: „Nu sunt «magicieni», trebuie să rămână”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează