INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Clauză secretă în contractul lui Tevez: sumă enormă pusă ca penalitate de chinezi!

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 31 decembrie 2016 11:13

Carlos Tevez a devenit cel mai bine plătit fotbalist al planetei după transferul în China, la Shanghai Shenhua, iar contractul său, de 40 de milioane de euro anual, nu putea să nu conțină și clauze de ordinul a zeci de milioane de euro, scrie goal.com.

Astfel, atacantul argentinian, care a părăsit clubul Boca Juniors la doar un an și jumătate după întoarcerea ”acasă”, pe La Bombonera, se vede nevoit să respecte cei doi ani din înțelegerea cu gruparea asiatică, întrucât o eventuală reziliere va presupune cheltuieli imense.

Dornici să-l facă cu orice preț pe Carlos Tevez să rămână la Shanghai timp de două sezoane, chinezii, care-l plătesc pe sud-american cu peste 700.000 de euro săptămânal, și-au asigurat spatele, introducând o clauză specială în contractul argentinianului.

Dacă Tevez va dori să plece de la Shanghai Shenhua înaintea terminării înțelegerii, clubul chinez va trebui să primească aproximativ 75 de milioane de euro. O eventuală întoarcere la Boca după 12 luni i-ar costa pe argentinieni 60% din această sumă, adică puțin peste 45 de milioane de euro.

Tevez, care a jucat la Juventus, Manchester City sau Manchester United, printre altele, se va alătura noii sale echipe în cantonamentul de iarnă din Japonia, pe 12 ianuarie.

În noul sezon al Superligii din China, care va debuta în luna martie, Tevez se va reîntâlni cu mai vechi cunoștințe din fotbalul european, precum Oscar, Hulk, Jackson Martinez, Ramires sau Lavezzi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close