INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

COVID-19. Jucătorii din Premier League, avertizați: „Pierdem peste un miliard”

Liverpool este lider autoritar în Premier League // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Liverpool este lider autoritar în Premier League // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 08:26

Șefii campionatului englez le-au dezvăluit căpitanilor echipelor din Premier League faptul că pandemia de COVID-19 va cauza pierderi de peste 1 miliard de lire sterline în cadrul cluburilor.

Discuția a avut loc într-o videoconferință desfășurată sâmbătă, care a fost menită să le explice jucătorilor de ce cluburile insistă cu tăieri salariale de până la 30%.

Conform The Telegraph, s-a vehiculat că echipele din Premier League ar putea pierde în jur de 1,137 miliarde de lire sterline în această perioadă lipsită de sport.

Se estimează că aproape 200 de milioane de lire sterline vor fi pierdute din veniturile din zilele de meci și alte 175 de milioane de lire sterline din contractele de sponsorizare. 

De asemenea, dacă sezonul nu va putea fi încheiat, 762 de milioane de lire sterline vor fi returnate într-un potențial pachet de rambursare către Sky Sports, BT Sport și alte televiziuni internaționale care au achiziționat drepturile de difuzare pentru Premier League.

Nu au ajuns la un acord

Până în acest moment nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la reducerea salariilor, discuțiile urmând să continue săptămâna viitoare.

Asociația Fotbaliștilor Profesioniști a oferit o declarație în care se explică poziția lor în această privință:

„Am salutat oportunitatea de a discuta cu reprezentanții Premier League astăzi și suntem bucuroși să continuăm discuțiile în această privință. Este prioritatea noastră să finalizăm detaliile precise ale angajamentului, cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, pentru a obține un rezultat mulțumitor pentru toți jucătorii din Premier League - având în vedere că există circumstanțe financiare și contractuale diferite de la club la club - va dura ceva mai mult timp”, s-a arătat într-un comunicat.

În acest moment, campionatul englez este suspendat pe termen nedefinit. Înainte de suspendarea campionatului, Liverpool mai avea nevoie de doar 2 victorii pentru a deveni matematic campioană.

GALERIE FOTO. Imagini din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește mai multe știri despre Premier League:

Manchester United și un gest remarcabil: donații de 30% pentru spitalele din oraș

Tottenham anuntă profit de 68.8 de milioane, apoi își trimite staff-ul în șomaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  05 Aprilie 2020, 12:31

Nu mai plangeti! Altii isi pierd viata iar voi, cei din Africa, ar trebui sa sarutati pamantul englezesc ca v-a oferit protectie si bani, foarte multi bani!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează