INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

CM 2022. Scandalul corupției „Qatargate” ia amploare » Documentul care îl incriminează pe Michel Platini!

Michael Platini, fostul președinte UEFA, este acuzat că a influențat alegerile pentru gazda CM 2022. Foto: Guliver/GettyImages
Michael Platini, fostul președinte UEFA, este acuzat că a influențat alegerile pentru gazda CM 2022. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 decembrie 2020 14:41 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 14:55

Site-ul de investigații Mediapart a descoperit mesajul care confirmă că fiul lui Michel Platini a fost angajat de Qatar Sports Investments ca răsplată pentru ajutorul dat de fostul președinte UEFA, care a influențat alegerea statului asiatic drept gazda CM 2022.

Mediapart a mai găsit o probă împotriva lui Michel Platini. După ce, citând surse judiciare din cadrul anchetei "Qatargate", a dezvăluit că fostul președinte UEFA ar fi participat în 2010 la trucarea votului pentru alegerea gazdei Euro 2016, convingându-i pe membrii Comitetului Executiv al forului continental să sprijine candidatura Franței, site-ul de investigații leagă ultima descoperire de corupția ce a decis desemnarea Qatarului drept țara organizatoare a Mondialului din 2022.

Qatarul a cumpărat PSG și i-a oferit un post de director lui Laurent Platini

Un mesaj scris care îl acuză pe Platini. Fiul său Laurent ar fi fost angajat de Qatar Sports Investments (QSI, actualul proprietar al lui PSG) tocmai ca răsplată pentru fostul mare internațional francez, care ajutase statul din Golful Persic să câștige duelul cu SUA pentru CM 2022, pe 2 decembrie 2010.

În 2019 (confirmă și L'Équipe), la percheziționarea birourilor Colony Capital, fondul de investiții care a vândut PSG în 2011 Qatarului prin QSI, poliția a găsit acest document semnat de Sébastien Bazin (șeful Colony la acea vreme) și prieten cu Nicolas Sarkozy. Acesta nota după întâlnirea cu Nasser al-Khelaïfi, președintele QSI și PSG: "70/30% - Laurent Platini back of salary (150.000 €, de verificat!!)".

Potrivit Mediapart și L'Équipe, mesajul era datat 28 aprilie 2011: "Peste alte trei zile, se anunța cumpărarea a 70% din clubul PSG. Iar în decembrie 2011, QSI l-a angajat pe Laurent Platini". 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

FLAMENGO - BAHIA 4-3. Scandal de rasism pe Maracana: „Închide gura, negrule!”. „E dezgustător!”

Ștefan Radu, evoluție de top în Lazio - Napoli 2-0 » Elogiat în Gazzetta dello Sport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează