INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

FLAMENGO - BAHIA 4-3. Rasism pe Maracana: „Închide gura, negrule!”. „E dezgustător!”

Gerson, mijlocașul lui Flamengo, îl acuză pe columbianul Ramírez (Bahia). „Nu voi închide gura, nu mă voi opri niciodată în lupta mea”, a protestat fostul jucător al Romei. S-a deschis imediat o anchetă. Foto: Reuters
Gerson, mijlocașul lui Flamengo, îl acuză pe columbianul Ramírez (Bahia). „Nu voi închide gura, nu mă voi opri niciodată în lupta mea”, a protestat fostul jucător al Romei. S-a deschis imediat o anchetă. Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 21 decembrie 2020 13:21 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 15:59

FLAMENGO - BAHIA 4-3. Gerson, mijlocașul lui Flamengo, îl acuză pe columbianul Ramírez (Bahia). „Nu voi închide gura, nu mă voi opri niciodată în lupta mea”, a protestat fostul jucător al Romei. S-a deschis imediat o anchetă.

În timp ce UEFA continuă ancheta în "cazul Colțescu", după ce al 4-lea arbitru l-a identificat drept "ăla negru" pe Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, și în Brazilia e un scandal uriaș.

"E trist și când observ complicitatea unora"

Gerson, mijlocașul lui Flamengo, ex-Roma, a acuzat de rasism un adversar. Pe columbianul Juan Pablo Ramírez, care i-ar fi strigat "Închide gura, negrule!" la 4-3 pentru echipa carioca în partida disputată în week-end la Rio de Janeiro.

"Fotbalul nu e în afara societății, nu e un loc în care barbarismele ca «Închide gura, negrule!» să poată fi acceptate", a protestat Gerson pe Twitter. "E dezgustător că noi, negrii, trebuie să vorbim în fiecare săptămână despre rasism și nu se ia atitudine în sport. E trist și când observ complicitatea unora, care minimizează ce s-a petrecut pe Maracanã. Nu voi închide gura, nu mă voi opri niciodată în lupta mea. Rasismul e o infracțiune și trebuie tratat astfel peste tot, și în fotbal! Nimeni nu mă va face să tac, nici în viață, nici pe teren".

FLAMENGO - BAHIA 4-3. Rasism pe Maracana: „Închide gura, negrule!”. „E dezgustător!”

Columbianul neagă. A fost exclus din lot!

Confederația braziliană a deschis o anchetă, chiar dacă arbitrul a notat în raport doar "un conflict între jucători". Ramírez neagă acuzația. Însă, până la soluționarea investigației, columbianul a fost exclus din lot. 

Rummenigge, acuzat în Germania!

Rasismul e discutat aprins și în Germania. După ce Marcus Thuram (Gladbach) l-a scuipat pe Stefan Posch (Hoffenheim), francezul de culoare fiind amendat cu 150.000 de euro de propriul club și riscând 6 etape de suspendare, Karl-Heinz Rummenigge a întrebat: "Ce s-ar fi întâmplat dacă Posch l-ar fi scuipat pe Thuram? Am fi avut o dezbatere despre rasism sau ce?". Președintele executiv al lui Bayern a fost criticat de jurnaliștii nemți, acuzându-l că folosește "Whataboutism", un mod de a discredita afirmațiile altei persoane fără a nega ceea ce spune aceasta. "Reacția sa a fost nu doar prostească, jignitoare față de oamenii care au suferit din cauza rasismului, ci și periculoasă", au susținut jurnaliștii televiziunii germane n-tv. "Conducătorul lui Bayern a minimizat rasismul, folosind tactica de manipulare Whataboutism, aruncându-se în brațele dreptei radicale". 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ștefan Radu, evoluție de top în Lazio - Napoli 2-0 » Elogiat în Gazzetta dello Sport

Scandal provocat de VAR după Eibar - Real Madrid: „Și lui Sergio Ramos i s-a părut penalty!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cneius
cneius  •  21 Decembrie 2020, 17:04

Care rasism *** ? Este urit sa spui cuiva "inchide gura" dar "negrule" de ce e rasism ??? "Negrule", "albule", nu-i tot aia, nu ? Azi e bine sa fii negru, homosexual, transvestit sau femeie - imi cer scuze daca am uitat pe "careva"...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paul801
paul801  •  21 Decembrie 2020, 14:46

pai cam acelasi lucru a facut Ba cu Coltescu, cand il tot intrebat daca ar fi spus ''ala alb'' daca ar fi fost unul alb intre negrii...nimeni nu s-a suparat...greata!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Decembrie 2020, 13:35

Rummenigge are dreptate, dar asta nu mai contează în fața valului de spălare pe creier neomarxist. Vom fi obligați să negăm adevărurile cele mai evidente, pentru a nu deranja păturile nocive ale societății! Ceea ce va duce la extincția societății europene.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează