INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Codaș cu Dinamo și acum lider cu Girona în LaLiga! Mesajul spaniolului: „Când am venit în România am deschis ochii”

Aleix Garcia (26 de ani), mijlocaș trecut pe la Dinamo, a fost convocat la naționala Spaniei pentru meciurile cu Cipru și Georgia, din preliminariile EURO 2024.
Aleix Garcia (26 de ani), mijlocaș trecut pe la Dinamo, a fost convocat la naționala Spaniei pentru meciurile cu Cipru și Georgia, din preliminariile EURO 2024.

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 13:32 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 14:01

Aleix Garcia (26 de ani) a dezvăluit, într-un interviu din cotidianul Marca, că își amintește cu regret perioada petrecută în Liga 1: „Am lucrat cu psihologii pe care i-am mai avut la Villarreal. Dinamo a fost echipa la care am avut cel mai slab nivel”.

A jucat doar opt meciuri la Dinamo, în sezonul 2020-2021, fără a avea vreo realizare în cele 477 de minute cât a fost folosit. Aleix Garcia a scăpat însă de coșmarul din România și s-a întors în Spania. A plecat la Eibar, după care a semnat cu Girona și joacă acum foarte bine la liderul surpriză din LaLiga. 

Mijlocașul central de 26 de ani nu și-a amintit deloc cu plăcere de perioada cât a fost în lotul `alb-roșiilor" și a mărturisit prin ceea ce a trecut: "Am fost în vestiare precum cel al lui Manchester City, unde fiecare jucător este un star. Apoi mergi sub formă de împrumut la echipe la care n-ai vrea să pleci, dar pentru că ai contract cu City spui «OK. Mă voi întoarce». Când m-am transferat în România am deschis ochii".

Aleix Garcia: "Încrederea acordată m-a maturizat ca fotbalist"

Spaniolul a continuat: „Am lucrat cu psihologii pe care i-am mai avut la Villarreal. Dinamo a fost echipa la care am atins cel mai slab nivel. Am avut noroc că m-a luat Eibar, care mi-a dat șansa să joc în play-off. Așa am intrat în atenția cluburilor din LaLiga. Parcă mi s-a schimbat cipul. 

Știu că trebuie să-mi îmbunătățesc multe lucruri la nivel mental. Sunt sigur că a fost bun pasul spre Girona. Michel mi-a oferit oportunitatea și nu o să uit asta niciodată. Încrederea acordată m-a maturizat ca fotbalist și m-a ajutat să ajung la nivelul actual".

"Dinamo a fost pusă la zid de spanioli pentru minciunile livrate"

Jurnalul amintit a criticat alegerea lui Aleix Garcia: „Catalanul a trecut peste retrogradări, plăți nerealizate și promisiuni neîndeplinite până ce a ajuns să triumfe în lumea fotbalului. Fără opțiuni atractive, dar cu un proiect care i-a fost prezentat ca fiind interesant, Garcia a ajuns la Dinamo București. 

Cum a pus piciorul în România a fost conștient că tot ce i-au vândut a fost o minciună, apoi a avut de lucru ca să scape de acolo. În timp ce unii colegi pe care i-a avut la Villarreal ori la City au ajuns importanți în echipele lor, Aleix Garcia s-a confruntat cu neplata salariilor, minciuni și chiar revolte ale fanilor, în cadrul unui club unde promisiunile spaniolilor au rămas vorbe goale".

3goluri și 4 assisturi a reușit Aleix Garcia în 13 partide disputate pentru Girona în acest sezon în toate competițiile. În total la echipa catalană are 8 goluri și 19 pase decisive în 145 de meciuri

5e locul ocupat de Aleix Garcia în clasamentul jucătorilor din Top 5 campionate ale Europei cu cele mai multe pase progresive (98). Doar Granit Xhaka (119), Luis Alberto (110), Bruno Fernandes (108) și Achraf Hakimi (107) sunt peste

VIDEO Cum s-a făcut transferul lui Aleix Garcia la Dinamo: „Așa obișnuia Florentino Perez la Real Madrid”

Citește și

Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026
BRAZILIA
Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026
Kvaratskhelia va lipsi din cauza lui Hațegan! Willy Sagnol, selecționerul Georgiei, nu cunoaște regulamentul
PRELIMINARII CM 2026
Kvaratskhelia va lipsi din cauza lui Hațegan! Willy Sagnol, selecționerul Georgiei, nu cunoaște regulamentul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
scooter
scooter  •  24 Noiembrie 2023, 19:27

Aleix, orice sut in fund este un pas inainte ! Acuerdate de esto !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează