INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Concluzia experților în ancheta decesului lui Maradona: „A fost abandonat de echipa medicală!”

Articol de - Publicat marti, 04 mai 2021 13:55 / Actualizat marti, 04 mai 2021 15:56

Doctorii care ar fi trebuit să aibă grijă de Diego Maradona i-au administrat „un tratament inadecvat, plin de greșeli și imprudent”. Totul ducând la decesul său, pe 25 noiembrie 2020, la 60 de ani.

Comisia medicală, formată din 20 de experți la Buenos Aires, a încheiat raportul asupra morții lui Diego Maradona. Și concluzia este extrem de dură. El Pibe de Oro a fost „abandonat” de doctorii săi, neurochirurgul Leopoldo Luque, medicul personal al legendarului argentinian, care îl operase pe creier în octombrie 2020, și psihiatra Agustina Cosachov. Iar El Diez s-a stins singur, în casa lui din Tigre, pe 25 noiembrie, în urma unei crize cardiace, la 60 de ani.

Raportul comisiei: „Au fost ignorate semnele pericolului morții”

Luque și Cosachov au hotărât ca Diego să nu mai rămână internat la spital, deși „ar fi avut șanse mult mai bune de a trăi” (concluzia specialiștilor), ci îngrijit acasă, de o infirmieră. I-au administrat „un tratament inadecvat, plin de greșeli și imprudent”. Și, mai ales, „au fost ignorate semnele pericolului morții”.

Parchetul a deschis o anchetă, după ce Giannina, una dintre fetele lui Maradona, l-a acuzat pe Leopoldo Luque de decesul tatălui său.

Citește și alte știri despre Maradona:

Noi dezvăluiri despre viața lui Diego Maradona! Fosta iubită a argentinianului: „Era violent şi bolnav de gelozie”

Gică Hagi, despre jucătorii care l-au fermecat: „Maradona a fost un Dumnezeu pe pământ! Maldini era incredibil, nu puteam să trec de el”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează