INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Confesiunea lui Cristiano Ronaldo: "Am avut o viață grea, am trăit mult timp fără să am pe nimeni alături, iar la 11 ani îmi călcam singur hainele"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 31 decembrie 2015 13:35

Cristiano Ronaldo plănuiește o viață departe de fotbal după ce va pune capăt carierei de jucător profesionist. Într-un interviu acordat pentru El Mundo, portughezul explică de ce pare arogant și cît de greu i-a fost în copilărie, departe de familie.

"Merg la somn în fiecare seară avînd conștiința împăcată și dorm bine. Nu putem trăi obsedați de ceea ce gîndesc alții despre noi. Dacă am face asta, n-am mai avea viață. Nici măcar Dumnezeu nu a fost pe placul tuturor.

Știu că sînt oameni care mă urăsc, care spun că-s arogant sau mai știu eu cîte altele. E parte din succesul pe care-l am. Sînt făcut să fiu cel mai bun. Dacă tot ce am obținut în fotbal a fost pentru că sînt așa atunci nu puteți să-mi cereți să mă schimb".

Copilărie chinuită, departe de familie

Cristiano e un tip spontan, atent la nevoile celor în suferință și asta pentru că știe ce înseamnă să treci prin momente grele.

"Mă simt bine atunci cînd îi ajut pe alții. Mult sau puțin, îmi place să o fac de cîte ori am ocazia. Dumnezeu îmi oferă dublu. După ce am devenit tată am început să văd viața altfel.

Suport mai bine presiunea pentru că am avut o viață grea, am petrecut mult timp fără să am pe nimeni alături, fără familia mea: La 11 ani îmi călcam singur hainele. De atunci am învățat să fiu puternic", mărturisește superstarul lui Real Madrid.

Despre ceea ce va face la finalul carierei, Cristiano spune: "Vreau să trăiesc ca un rege. Mă voi buc ura la maximum cînd îmi voi încheia cariera, cînd voi avea tmp să fac ceea ce vreau"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
fangigi
fangigi  •  31 Decembrie 2015, 20:51

Incredibil, cate sacrificii! Orice ar face tot antipatic imi este!

satyricon
satyricon  •  31 Decembrie 2015, 18:03

Un om care a ajuns unde a ajuns numai prin el insusi, numai prin munca grea, sustinuta, continua. A progresat si progreseaza continuu numai prin munca si ambitie. Altii s-ar fi oprit pe parcurs la un anumit nivel, el a continuat sa progreseze, cu fiecare an a fost mai bun. Un om talentat fara indoiala, dar nu atat de talentat ca Messi de exemplu, dar a compensat prin munca si a ajuns la un nivel cel putin egal. Si intr-adevar un om generos care a ajutat pe multi. Din pacate insa unii romanasi de-ai nostrii nu au inteles nimic, nu vad mai sus de micile lor patimi, au ramas tot la mistouri ieftine de gang ...

cipprof
cipprof  •  31 Decembrie 2015, 17:24

daaaa.........................si arbitrul de la meciul cu barca l-a traumatizat pt ca i-a refuzat 2 penaltyuri

Vezi toate comentariile (5)
Comentează