INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Conflict dur Thuram - Materazzi pe tema rasismului: „Este o capcană”

Marco Materazzi // sursa foto: Imago
Marco Materazzi // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 13:48 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 16:59

Marco Materazzi, campion mondial cu naționala Italiei din 2006, s-a contrat aprins cu fostul mare fundaș francez Lilian Thuram: „El n-a ieșit de pe teren când fanii mi-au insultat mama”.

Tema rasismului în fotbalul italian rămâne un subiect mereu în actualitate și care continuă să producă discuții aprinse. La Festivalul Sportului de la Trento, un conflict dur s-a născut între Lilian Thuram și Marco Materazzi, adversarii din finala Cupei Mondiale din 2006. 

Italianul a ținut să-l atace pe fostul mare fundaș francez: „Lilian n-a ieșit niciodată de pe teren când în tribunele stadionului suporterii cântau «Materazzi fiu de târfă». Și insulta aceasta este o formă de discriminare, pentru alb, pentru negru și chiar pentru fiul de târfă. Ține de educație”.

Lilian Thuram: „Este o capcană”

Militant fervent pentru drepturile populației de culoare și autor al unei cărți recente pe tema rasismului, „Gândul alb”, apărătorul care a jucat în Serie A la Parma și Juventus lansase provocarea. „Dacă vrei să fii mai inteligent, începe prin a recunoaște ce se întâmplă. Există rasism, sexism și homofobie în Italia. Asta nu înseamnă că eu nu iubesc această țară, dar vreau să schimb lucrurile. 

Jucătorii și antrenorii albi pot face mai mult, dar dacă nu acționezi deloc înseamnă că accepți situația asta. Rasismul e o capcană, o ideologie politică ce merge înainte pentru că unii câștigă. E o aroganță din care trebuie să ieșim. Suntem ființe umane, dar trebuie să eliminăm prejudecățile”, a spus Thuram în Gazzetta dello Sport.

Doar în acest sezon din Serie A au existat patru cazuri majore de rasism sau discriminbare, țintele fiind Dusan Vlahovici, Franck Kessie, Tiemeoue Bakayoko și Kalidou Koulibaly.

VIDEO Campaniile anti-rasism din fotbal sunt o necesitate sau o ipocrizie?

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Neymar surprinde: „Cupa Mondială din 2022 va fi ultima pentru mine. Nu știu dacă mai am putere mintală”

Inspirația lui Răzvan! Ce a evitat refuzând oferta lui AEK Atena

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ge0x
ge0x  •  10 Octombrie 2021, 17:50

Nu există rasism! Ci doar jigniri, catalogari, înjurături. Asta cu rasismul este pentru plângăcioși. Daca ești *** suporterii or sa te injure ca ești ***. Daca te știu ca bei or sa te injure ca ești bețiv. Daca au pică pe tine or sa te injure de mamă, de nevastă. Nu contează culoarea sau rasa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close