INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Consecințele rămânerii lui Messi: „Barcelona va trebui să gestioneze o situație și mai delicată”

Ronald Koeman
foto: Barcelona/facebook
Ronald Koeman foto: Barcelona/facebook

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 12:05 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 12:28

„Telenovela Messi” s-a încheiat, însă repercusiunile provocate de răzgândirea căpitanului se vor vedea pe termen mai lung. Cotidianul Marca a analizat ce presupune rămânerea argentinianului și ce consecințe va suporta vicecampioana Spaniei în sezonul următor, care ar trebui să fie chiar ultimul al lui Messi în tricoul blaugrana și în care să își continue războiul cu inamicul Bartomeu.

1. Limitări economice

Într-un an grav afectat de pandemie, cu pierderi de cel puțin 250 de milioane de euro, Barcelona va fi obligată să „deconteze” încă 100 de milioane pe salariul brut al lui LM10, pe lângă faptul că nu va miza nici pe suma obținută din vânzarea lui. Campania de achiziții va suferi și, scrie sursa citată, țintele din mercato, Lautaro Martinez, Wijnaldum sau Depay, ar putea să nu mai ajungă în această toamnă pe Camp Nou, sacrificiul financiar fiind prea mare.

2. Fractură instituțională

Atacul devastator lansat de Messi în interviul acordat pentru Goal.com la adresa conducerii, „Nu există niciun proiect, gestiunea lui Bartomeu e un dezastru. N-a făcut decât să acopere câte o gaură pe ici și colo” a produs o ruptură ireparabilă. Președintele clubului va avea o situație groaznică până la alegerile din martie, iar divorțul amânat un an nu va face decât să amplifice tensiunile interne.

3. Împărțirea fanilor pe rețele

Joaca de-a „plec sau nu mai plec” i-a bulversat serios și pe fanii catalani. Ruptura a apărut și în rândul acestora, confirmată prin reacțiile pe rețelele sociale. De-o parte au rămas susținătorii săi necondiționați, dar sunt și destui care-l consideră trădător. „Messi nu mai e intangibil, iar de-acum orice rezultat prost sau evoluție slabă a lui vor putea fi taxate”.

4. Atmosfera din vestiar

Leo rămâne, doar că unii dintre colegii și prietenii său au plecat sau își vor face bagajele. Primul pe listă e Luis Suárez, nedorit de noul antrenor Koeman. În ciuda unei relații foarte apropiate cu Messi, uruguayunul se va transfera la Juventus. La fel, Arturo Vidal are zilele numărate la Barça. „Își pierde astfel susținătorii, în condițiile în care antrenorul olandez are un caracter puternic și va avea meciuri grele cu fotbaliștii influenți. Ar vrea să elimine toate privilegiile și vor sări scântei”. 

Citește și alte știri despre Messi și Barcelona:

Leo Messi a făcut anunțul OFICIAL: „Rămân la Barcelona! Nu aș merge niciodată la tribunal împotriva clubului vieții mele”

BARCELONA. Primul transfer pe Camp Nou, după ce Messi a anunțat oficial că rămâne » Koeman îl vrea neapărat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
6.6.6
6.6.6  •  05 Septembrie 2020, 16:02

ma amuza articolul. totul se intimpla in mintea autorului. realitatea este cu totul alta. mai era cineva care scotea dracii din masini si case. zavoreanca a umplut-o de bani. tot cam asa....

wwerko80
wwerko80  •  05 Septembrie 2020, 14:30

Oare cati bani au castigat insiderii care au pariat ca Messi nu o sa plece?

thebluestlion
thebluestlion  •  05 Septembrie 2020, 13:01

Mă amuză fanii care cred că Messi va trage ptr Barca sezonul ăsta :)) Va juca la relanti cum tot începuse ca să facă. În iarnă semnează unde vrea și Barca se vor ruga de el să plece. Pe asta aș paria bani!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează