INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Contele Vlad a ținut Cremonese în picioare cu Juventus”. Chiricheș, notă mare în Gazzetta dello Sport

Vlad Chiricheș, fundașul român (33 de ani), a primit nota 7 în Gazzetta dello Sport, foto: Imago
Vlad Chiricheș, fundașul român (33 de ani), a primit nota 7 în Gazzetta dello Sport, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 12:18 / Actualizat luni, 15 mai 2023 12:47

Vlad Chiricheș, fundașul român (33 de ani), a primit nota 7 în Gazzetta dello Sport, fiind cel mai bun om al oaspeților în Juventus - Cremonese 2-0. „A salvat de două ori în situații critice, prima oară anticipându-l pe Milik, apoi salvând de pe linia porții în fața lui Rabiot”,

Cremonese a pierdut (0-2) la Torino cu Juventus și e tot mai departe de evitarea retrogradării, dar Vlad Chiricheș a făcut un nou meci mare la penultima clasată în Serie A. După ce s-a remarcat în deplasarea cu AC Milan (1-1), căpitanul „naționalei", revenit între titulari, a impresionat și contra squadrei lui Allegri, fiind ales cel mai bun om al oaspeților duminică.

L-a părăsit pe fotbalistul de la Farul Constanța și s-a cuplat cu un om de afaceri: „Mă susține în absolut orice”
FARUL
L-a părăsit pe fotbalistul de la Farul Constanța și s-a cuplat cu un om de afaceri: „Mă susține în absolut orice”

Vlad Chiricheș, ministrul apărării

Nota 7 i-a acordat Gazzetta dello Sport, care l-a caracterizat astfel: „Contele Vlad a ținut echipa în picioare. A salvat de două ori în situații critice, prima oară anticipându-l pe Milik și apoi salvând de pe linia porții în fața lui Rabiot".

Agenția Cuoregrigiorosso i-a premiat evoluția cu 7,5 și a argumentat: „La Torino, ca la Milano, a jucat rolul de ministru al apărării. A citit bine multe situații de joc, și-a urmărit omul în marcaj și jocul și s-a aflat mereu acolo unde a ajuns mingea. A salvat într-un număr exagerat de ocazii ale lui Juventus, iar fără el sigur pasivul lui Cremonese ar fi fost mult mai mare". Și Cremona Sport a conchis: „N-a mai fost acum de ajuns contele Vlad, s-au încheiat nopțile cu lună plină pentru Cremonese".

„Era un meci fundamental”

La finalul partidei, Chiricheș regreta că n-a plecat de pe Allianz Stadium cu un rezultat favorabil: „Știam bine că trebuia să facem puncte, era un meci fundamental. În prima repriză am avut multă dorință și ne-am sacrificat, dar în partea secundă ei s-au mișcat mult și ne-a fost greu să păstrăm echipa scurtă și să ne apărăm la fel de bine. Ei au reușit să-și valorifice calitățile. Nu e ușor să te descurci în fața unui adversar puternic. Am încercat să rămânem în meci și voiam să facem mai mult".

Vlad a vorbit și despre situația sa: „Nu vreau să mă mai gândesc la trecut, acum mă simt bine și doresc să dau totul pentru a o ajuta pe Cremonese. Însă avem nevoie și de un pic de noroc pentru a câștiga următoarele meciuri, sperăm să reușim ceva incredibil. În acest campionat au fost atâtea partide în care am simțit că puteam face mai multe puncte".  

Uitându-ne în urmă la partida cu Milan, am primit un gol nemeritat, apoi cu Hellas Verona am controlat jocul până când am rămas în zece oameni și am avut atâtea oportunități 
- Vlad Chiricheș, fundaș Cremonese

Citește și: 

Istvan Kovacs, delegat la Manchester City - Real Madrid, „șocul” din semifinalele Ligii Campionilor

Joan Laporta, anunț despre transferul lui Lionel Messi după ce Barcelona a devenit campioană: „Vom face tot ce putem”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  15 Mai 2023, 13:38

sa vina la nationala ...sa ne tina in viata ca pe Cremonesse ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează