INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

COPA AMERICA // VIDEO+FOTO Argentina câștigă bronzul la Copa America, după un meci cu scântei în finala mică cu Chile » Messi a fost eliminat

FOTO: GettyImages // Brazilia - Argentina 2-0
FOTO: GettyImages // Brazilia - Argentina 2-0

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iulie 2019 18:34

COPA AMERICA // Argentina s-a impus în finala mică a Copei America, 2-1 cu Chile, și a pus mâna pe medalia de bronz. Leo Messi a văzut cartonașul roșu după un conflict aprins cu Gary Medel.

  • Brazilia și Peru se vor înfrunta în finala mare, duminică, de la ora 23:00, pe Stadionul Maracanã (Rio de Janeiro), meci transmis de Eurosport și liveTEXT pe GSP.RO.

„Pumele” au încheiat cu o medalie Copa America din Brazilia. Chile, spulberată de Peru, 0-3, în semifinale, n-a reușit să pună mari probleme. Argentinienii au lovit primii, în minutul 12, după o fază de geniu a lui Messi. Starul Barcelonei a profitat de neatenția adversarilor și a bătut repede o lovitură liberă de la mijlocul terenului. L-a lăsat pe Aguero singur cu Arias, iar golgeterul lui City n-a iertat.

Zece minute mai târziu a lovit și Dybala. Lansat perfect de Lo Celso, acesta s-a desprins de marcaj și l-a executat fără emoții pe portarul chilienilor. Lucrurile au degenerat însă aproape de finalul primei reprize. La o fază banală de joc, Medel s-a luat la harță cu Messi. A încercat să îl lovească cu capul în figură, iar apoi s-au îmbrâncit piept în piept până când au fost despărțiți de arbitru. „Roșu” direct pentru amândoi, doar al doilea din carieră pentru Messi! (Detalii AICI)

Chile a avut posesia, însă n-a reușit mare lucru. În minutul 59, a primit un penalty, dictat cu ajutorul VAR, transformat fără emoții de Vidal. Aguero putea închide meciul definitiv în minutul 80, după e a fost lăsat singur în careul advers de Di Maria, însă nu l-a putut loba pe Arias.

Chilienii au sperat în ultimele minute că vor primi un nou penalty, însă arbitrul n-a mai consultat VAR-ul, iar Argentina obține bronzul pentru a cincea oară la Copa America. Următoarea șansă pentru un trofeu va fi chiar la anul, când „pumele” vor găzdui turneul alături de Columbia.

26 de aniau trecut de la ultimul triumf argentinian la Copa America, în 1993, când câștigau finala cu Mexic, invitată la acea ediție, scor 2-1, după o „dublă” a lui Batistuta

FINAL » Argentina - Chile 2-1

Au marcat: Aguero '12 (VIDEO), Dybala '22 (VIDEO) / Vidal '58 (VIDEO)

Au fost eliminați: Messi '37 / Medel '37

 

Echipele DE START:

Argentina: Armani - Foyth, Otamendi, Pezzella, Tagliafico - De Paul, Paredes, Lo Celso - Messi, Aguero, Dybala
Selecționer: Lionel Scaloni

Chile: Arias - Diaz Huincales, Medel, Jara - Isla, Aranguiz, Pulgar, Vidal, Beausejour - Vargas, Alexis Sanchez
Selecționer: Reinaldo Rueda

Arbitru: Mario Alberto Díaz de Vivar

Stadion: Arena Corinthians (Sao Paulo)

VEZI ȘI:

Cristiano Ronaldo a ajuns la poliție » Audiat în secret! Atacantul portughez a dat detalii ca martor în dosarul „Football Leaks”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează