INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CALIFICĂRI CM 2026

FIFA, decizie categorică după ce Coreea de Nord a anulat partida cu Japonia din calificările la Mondial

Naționala Coreei de Nord a fost susținută în Japonia // foto: Guliver/gettyimages
Naționala Coreei de Nord a fost susținută în Japonia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 15:40 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 15:57

Coreea de Nord urma să primească vizita Japoniei pentru un meci din calificările la Campionatul Mondial din 2026, însă autoritățile din Phenian au anunțat că nu mai pot găzdui partida. FIFA a transmis că nu va reprograma duelul, soarta acestuia va fi stabilită la Comisii.

Calificările asiatice pentru Campionatul Mondial din 2026 au ajuns în faza a doua. Printre națiunile participante se numără și Coreea de Nord, în grupa B, alături de Japonia, Siria și Myanmar.

Robert Lewandowski a primit o ofertă de 100 de milioane de euro și a răspuns instant
BARCELONA
Robert Lewandowski a primit o ofertă de 100 de milioane de euro și a răspuns instant

Coreea de Nord urma să joace cu Japonia în calificările la Mondial, dar a anulat partida!

Pe 21 martie, nord-coreenii au pierdut în Japonia, 0-1, gol Ao Tanaka. Marți, 26 martie, urma să aibă loc returul, cu Coreea de Nord în postura de gazdă, însă partida nu va mai avea loc după ce autoritățile de la Phenian au transmis că nu pot organiza evenimentul. Confederația Asiatică de Fotbal, AFC, menționează ca motiv „circumstanțe neprevăzute”.

Între timp, FIFA, forul responsabil cu organizarea Campionatului Mondial, a transmis că partida nu va fi „nici jucată, nici reprogramată”, explicând că nu există „o alternativă de stadion din partea federației nord-coreene de fotbal și spațiu în calendar pentru a amâna meciul”.

Ca atare, soarta partidei va fi stabilită în birourile Comitetului de Disciplină al FIFA. Cel mai probabil, Japonia va câștiga la „masa verde”, 3-0.

Până acum, Coreea de Nord nu a găzduit niciun meci în această fază a calificărilor. Ar trebui ca nord-coreenii să joace acasă cu Siria și Myanmar în iunie.

Agenția de presă Kyodo a prezentat o posibilă explicație pentru care nord-coreenii nu au mai dorit să organizeze partida de fotbal: „Autoritățile de acolo și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la numărul în creștere de cazuri de infecție cu streptococ hemolitic din Japonia”.

Coreea de Nord a participat la două Campionate Mondiale, în 1966 și în 2010.

În preliminariile actuale, nord-coreenii au pierdut cu Siria (0-1) și Japonia (0-1), învingând-o pe Myanmar cu 6-1.

Formatul preliminariilor asiatice pentru Campionatul Mondial din 2026

În această fază a calificărilor la Campionatul Mondial din 2026 participă 36 de echipe împărțite în 9 grupe a câte 4. Primele două din fiecare grupă avansează în faza 3 a calificărilor, unde vor fi împărțite în 3 grupe a câte 6 formații.

Primele două formații din cele 3 grupe se califică la turneul final din 2026, în vreme ce echipele de pe locurile 3 și 4 din fiecare grupă avansează în faza a patra.

În această rundă, cele 6 formații vor fi împărțite în două grupe a câte 3, câștigătoarea fiecărei serii urmând a se califica la Campionatul Mondial.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

A provocat stupoare în Anglia, Sterling e furios! Comentarii frapante: „Bine că le-a ieșit cu fotbalul, altfel ar fi fost la închisoare”
ANGLIA
A provocat stupoare în Anglia, Sterling e furios! Comentarii frapante: „Bine că le-a ieșit cu fotbalul, altfel ar fi fost la închisoare”
Încă aparține de Manchester City, dar îl acuză public pe Guardiola: „Minciuni!”
PREMIER LEAGUE
Încă aparține de Manchester City, dar îl acuză public pe Guardiola: „Minciuni!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Washable.Gold2
Washable.Gold2  •  24 Martie 2024, 20:58

Coreea de Nord ar trebui exclusă din toate competițiile internaționale, poate chiar dezafiliată. Este inadmisibil ca o țară de ***, cu un regim, o propagandă și un lider de *** să facă ce vrea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragosnyk
dragosnyk  •  24 Martie 2024, 20:30

Cum să joci in Coreea de Nord...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close