INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR ASIA » URAWA - AL HILAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Gazeta Sporturilor e la Saitama » Răsărit de soare în Japonia, la o cafea cu Răzvan Lucescu!

Articol de , - Publicat duminica, 24 noiembrie 2019 09:14

Echipa Gazetei Sporturilor a ajuns în Japonia, va fi prezentă la returul finalei Champions League Asia, azi de la ora 12:00, iar în această dimineaţă l-a vizitat pe Răzvan Lucescu la hotelul din Saitama, unde este cazată Al Hilal, echipa din Arabia Saudită.

  • Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la finala Champions League Asia
  • Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului toate detaliile pentru cititorii GSP 

Îndepărtata Japonie poate fi astăzi ţara unde un român se poate umple de glorie. Răzvan Lucescu dispută cu echipa lui, Al Hilal, returul semifinalei Champions League Asia. Adversară: Urawa. Locaţia: oraşul Saitama, situat la vreo 35-40 de kilometri de Tokyo.

Ţara Soarelui Răsare propune astăzi un răsărit leneş. La Saitama plouă mărunt, chiar dacă nu e frig ca la Bucureşti. În receţia hotelului Royal Pines o siluetă subţire îşi face apariţia.

Răzvan Lucescu se menţine slim fit şi dincolo de cei 50 de ani, pe care i-a împlinit la începutul anului. „Unde să mergem să bem o cafea? La restaurantul de la etajul 13 sau aici, jos? Mai bine stăm aici”.

În faţa unei ceşti cu cafea şi a echipei Gazetei Sporturilor, Lucescu junior îşi bifează ultimele clipe de relaxare înaintea unui meci cu o miză imensă pentru el.

 

A ajuns în Japonia de o săptămînă, însă nu pare în largul lui. "N-am reuşit deloc să mă acomodez, dorm puţin, doar cîte 3-4 ore pe noapte, nu m-am odihnit ca lumea, cred că e şi de la fusul orar, dar şi de la stres. Mă trezesc noaptea, deschid ochii, imediat gîndul îmi fuge la meci şi apoi îmi e imposibl să mai adorm", spune Răzvan, care poate cuceri astăzi cel mai important trofeu din cariera lui de antrenor. S-a impus în tur, scor 1-0, acum e manşa secundă.

Au ajuns în Japonia doar el, staff-ul şi echipa.

„N-a venit soţia, n-au venit copii, nici tata. Să ştii că eu sunt opusul lui tata din punctul ăsta de vedere, nu prea vreau să fiu înconjurat de nimeni în momentele astea. Mă vreau doar eu pe mine, atât, mă concentrez mai bine şi absorb mai bine presiunea, stresul, emoţiile”.

A stat primele 5 zile ale acestei săptămîni în Tokyo, „însă nu te gândi că am apucat să văd ceva. Am ieşit într-o singură seară în oraş, doar un pic aşa, cât să mănânce ceva, practic n-am văzut nimic din Tokyo”.

În timpul dialogului, soarele răzbate în disputa cu norii şi ploaia. E miezul zilei, în România probabil nici nu s-a luminat bine, iar secțiile de vot nici nu s-au deschis.

"Pe acasă ce mai e? În campionat ce se mai întâmplă? Preşedintele ţării cine a ieşit? A, stai că azi se votează, nici nu mai ştiu exact în ce zi suntem, ţi-am zis, tot focusul meu e pe meci"
Răzvan se interesează de fotbalul din România, din care a plecat ultima dată acum mai bine de 5 ani

Ieşim din hotel pentru un interviu de câteva minute. „Scurt că mă aşteapă şi şedinţa tehnică, acum la 13:00, facem ultimul studiu video”.

 

La reintrarea în hotel e oprit de un localnic pentru a face poze, apoi silueta subţire cu sigla lui Al Hilal pe piept se pierde dincolo de uşile glisante.

E ziua în care această siluetă poate apărea diseară în lumina reflectoarelor de pe un continent întreg! Fiindcă dispută finala Champions League Asia!

12:00 este orade start a meciului Urawa - Al Hilal, în Japonia la începutul partidei va fi ora 19:00

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gardenparty
gardenparty  •  24 Noiembrie 2019, 10:43
Postat de mioriticul pe 24 Noiembrie 2019, 10:00

Și cine transmite?

Jesepeu teveu

mioriticul
mioriticul  •  24 Noiembrie 2019, 10:00

Și cine transmite?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează