INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Wayne Rooney îi pune la zid pe șefii fotbalului englez: „Am fost tratați ca niște cobai”

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 15:20

Wayne Rooney (34 de ani) a criticat în termeni duri reticența oficialilor din fotbalul englez de a suspenda campionatele. Premier League și Championship au fost amânate cel puțin până pe 3 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Fostul jucător de la Manchester United a considerat că autorităților le-a luat prea mult timp să decidă suspendarea fotbalului:

„După întâlnirea de urgență, decizia corectă a fost luată în sfârșit. Până atunci, am simțit că fotbaliștii din Anglia erau tratați ca niște cobai. 

Restul sportului - tenis, Formula 1, rugby, golf, fotbalul din alte țări - era oprit, dar nouă ni se spunea să continuăm. La Derby County, stăteam la antrenament joi, așteptând ca Boris Johnson să vorbească. Oamenii nu mai aveau răbdare. Din fericire, fotbalul a luat decizia potrivită. Trebuia să luăm o pauză.

Unii nu vor fi fericiți, dar în acest caz, fotbalul vine pe locul doi. Este doar un sport. Dacă viețile oamenilor sunt riscate, atunci asta trebuie să fie primordial - nu mai contează dacă câștigi sau nu titlul, dacă încerci să te califici în competițiile europene sau dacă urmează să promovezi sau să retrogradezi”, a declarat Rooney pentru The Times.

„Jucăm fără probleme până în Septembrie”

Rooney pare pregătit să joace până la toamnă pentru a termina sezonul în curs, considerând că acest lucru ar fi un antrenament bun în vederea Cupei Mondiale din 2022, care va avea loc iarna.

„Jucăm fără probleme până în Septembrie dacă sezonul se prelungește până atunci. Ăsta este jobul nostru. Atât timp cât știm că jucăm în siguranță, vom juca. Următoarea Cupă Mondială este în noiembrie și decembrie 2022, deci am putea folosi această situație ca o oportunitate și să încheiem sezonul 2019-2020 mai târziu în acest an, apoi să ne pregătim pentru 2022 având startul următoarelor două sezoane pe timp de iarnă.

Campania GSP #vafibine:

Citește și:

CORONAVIRUS. CFR campioană, FCSB OUT din Europa!? Ce variantă surprinzătoare propune Craiova pentru rezolvarea crizei din Liga 1

Primul jucător pozitiv în Spania » Ezequiel Garay de la Valenciei are COVID-19

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează