FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

CORONAVIRUS. CFR campioană, FCSB OUT din Europa!? Ce variantă surprinzătoare propune Craiova pentru rezolvarea crizei din Liga 1

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 11:45

Din cauza pandemiei de coronavirus, Liga 1 e întreruptă cel puțin până la finalul lunii martie. Cluburile din Liga 1 și-au suspendat activitatea și au început să rostească diverse scenarii pentru situația în care campionatul va fi „înghețat” definitiv. 

Sorin Cârțu, președintele celor de la CS Universitatea Craiova, a lansat sâmbătă seara o idee inedită: în cazul în care Liga 1 nu se mai poate relua în această primăvară, oficialul oltenilor propune ca ierarhia finală să fie desemnată pe baza clasamentului final din sezonul regulat, nu după actuala configurație a clasamentului din play-off.

„Se poate lua clasamentul final din sezonul regulat. E o idee, nu e una rea. Cei care sunt la conducere trebuie să ia decizii. Sigur că vor fi și nemulțumiri. Important e ce se decide și la UEFA, cum se vor pronunța cei de acolo”, a punctat oficialul alb-albaștrilor, la TV Digi Sport. 

Ce s-ar întâmpla în această variantă?

Craiova ar fi favorizată de acel improbabil scenariu: oltenii au terminat pe locul secund, în spatele lui CFR Cluj, care ar câștiga din nou titlul. FCSB era pe 4 după terminarea celor 26 de etape din campionatul regulat. Numai primele TREI clasate au garantat accesul în cupele europene, campioana în preliminariile Ligii Campionilor, locurile 2 și 3 în preliminariile Europa League. 

Cum ar ajunge FCSB în Europa? În acel moment ar fi două variante:

  • Cupa este anulată: locul 4 merge în Europa League;
  • Cupa se joacă: FCSB e nevoită să câștige trofeul, altfel una dintre Dinamo, Sepsi și Poli Iași se va califica în Europa League.

Clasamentul la finalul sezonului regulat:

1. CFR Cluj52p 
2. Craiova46p 
3. Botoșani45p 
4. FCSB44p 
5. Gaz Metan43p 
6. Astra42p 
7. Viitorul40p 
8. Dinamo34p 
9. Sepsi33p 
10. Hermannstadt25p 
11. Chindia25p 
12. Poli Iași22p 
13. Clinceni22p 
14. FC Voluntari20p 

În scenariul propus de olteni, Clinceni și Voluntari ar fi echipele care ar retrograda direct, iar Poli Iași ar merge la barajul de menținere/promovare în Liga 1.

Sportul mondial, afectat de coronavirus

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
     
  2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie
     
  5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
     
  6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 
     
  7. Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

VIDEO // Alexandru Băluță, mesaj pentru campania ”coronavirus în ofsaid”

Vezi și: 

Vor să plece din România după ce Klaus Iohannis a decretat stare de urgență: „Uman, nu mă pot împotrivi. Primesc mesaje din minut în minut”

CS Universitatea Craiova își suspendă activitatea până spre finalul lunii aprilie, deși campionatul a fost suspendat doar până pe 31 martie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (88)
aius
aius  •  17 Martie 2020, 08:39

Foarte buna,si pertinenta ideea lui,, fustita,,!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  16 Martie 2020, 18:12

au astia niste scenarii de "te doare ***"! in oceanul asta de incertitudine, frica si durere se gaseste cate un geniu in fiecare regiune care vine cu cate o idee! nu pentru binele general, evident!ii preocupa "ce am putea face sa ne fie noua bine"! parca ar lucra toti la brutarie si incearca sa traga spuza pe turta lor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

liviuemil
liviuemil  •  16 Martie 2020, 15:31
Postat de Un Timisorean pe 16 Martie 2020, 08:21

Ar fi foarte corect asa. In acest caz, fcsb ori da faliment , ori se desfinteaza. Oricare varianta, ar fi ok !

Corect ar fi sa te intilnesti pina diseara cu Corona 19. Asa ar fi OK!

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close