INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Contra le-a explicat spaniolilor: „Cum a schimbat totul Cristiano în Arabia Saudită. Înainte, nimeni nu făcea așa ceva!”

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:07 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:16

Cosmin Contra (48 de ani), în prezent antrenor la Damac, le-a vorbit spaniolilor despre viața în Arabia Saudită și despre cum s-a schimbat fotbalul de acolo odată cu superloviturile reușite în 2023, aducerea unor nume uriașe precum Cristiano Ronaldo, Neymar și Karim Benzema.

Între 10 și 14 ianuarie, în Arabia Saudită va avea loc Supercupa Spaniei, trofeu pentru care vor concura Real și Atletico Madrid, Barcelona și Osasuna.

Cu această ocazie, românul Cosmin Contra, fost fundaș dreapta la Atletico Madrid între 2002 și 2005, în prezent antrenor la Damac, locul 5 în Arabia Saudită, a stat de vorbă cu reporterii spanioli.

Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
TRANSFER
Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile

„Guriță” le-a dezvăluit ibericilor cum s-a schimbat fotbalul din Arabia Saudită odată cu „importul” de supervedete. În 2023, în campionatul saudit au ajuns Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Sadio Mane și N'Golo Kante, printre alții.

Cosmin Contra: „De când cu Cristiano, toți merg la sală și vin mai devreme la antrenamente!”

„Fotbaliștii locali învață de la cei străini. Cristiano a schimbat toate obiceiurile colegilor lui, acum toți merg la sală, vin la antrenamente cu două ore mai devreme.

Înainte aproape nimeni nu mergea la sală sau făcea muncă de prevenție, dar acum că-i văd pe străini făcând asta, și jucătorii locali o fac, astfel că au devenit mai buni la toate aspectele”, a afirmat Contra pentru Relevo.

Referitor la viața din Arabia Saudită, Contra admite că există anumite aspecte care îi complică meseria:

„În orice țară din lume mergi, trebuie să te adaptezi la obiceiurile de acolo. În Arabia, cultura este foarte diferită de cea europeană. Nu ne putem antrena de dimineață din cauza temperaturii și a rugăciunilor. Ei trăiesc mai mult noaptea decât ziua, este o barieră pe care nu o putem încălca și trebuie să respectăm tradițiile lor, să ne adaptăm la ele”.

Cosmin Contra: „Transferuri tari? Depindem de banii pe care ni-i dă guvernul”

„Guriță” are un parcurs foarte bun la Damac, unde vedeta echipei este Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale a României. Contra și Stanciu sunt pe locul 5 în Arabia Saudită, sub granzii Al Hilal, Al Nassr și Al Ahli, plus Al Taawoun.

„Am început sezonul destul de rău, s-a vorbit că ar putea veni un alt antrenor, dar în final am îndreptat situația și am încheiat anul pe 5, sub echipele mari.

Sunt la un club mic, anul trecut am fost adus ca să salvez echipa de la retrogradare, suntem în elita fotbalului saudit numai de câțiva ani. Totuși, Damac este un club ambițios, care luptă pentru mai mult decât a rezista în prima ligă.

Obiectivul este să îmbunătățim infrastructura și staff-ul tehnic, doar 4 echipe din Arabia Saudită au buget nelimitat și pot face investiții uriașe. Până la urmă depindem de banii pe care ni-i dă guvernul, nu putem face transferuri importante”, a spus Contra.

VIDEO. Cum l-a făcut Marian Iancu pe Cosmin Contra să își dea demisia în autocar

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Cum arată TOP-ul celor mai mari transferuri în jurul României? Diferență colosală: Drăgușin versus Ungaria, Bulgaria și Serbia
STRANIERI
Cum arată TOP-ul celor mai mari transferuri în jurul României? Diferență colosală: Drăgușin versus Ungaria, Bulgaria și Serbia
Marcel Răducanu nu îl înțelege pe Radu Drăgușin: „Bayern nu se refuză!”
STRANIERI
Marcel Răducanu nu îl înțelege pe Radu Drăgușin: „Bayern nu se refuză!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează