INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COTE

Cotele fotbaliștilor din Top 5 campionate se vor prăbuși! Pierderi URIAȘE dacă sezonul nu se reia

Cotele lui Neymar și Mbappe ar putea să scadă // FOTO: Guliver/GettyImages
Cotele lui Neymar și Mbappe ar putea să scadă // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 14:00

Cotele fotbaliștilor din Top 5 campionate se vor micșora cu 8,5 miliarde de euro. Previziunea șocantă aparține KMPG Sports Advisory Practice și estimează că pierderile s-ar reduce la jumătate în cazul reînceperii competițilior cu porțile închise.

Pandemia de coronavirus a lovit groaznic și industria fotbalului european, oprit de aproape două luni. Cotele jucătorilor sunt într-o abruptă descreștere, iar cele mai puternice cinci campionate ale continentului ar putea înregistra împreună pierderi de până la 8,5 miliarde euro la acest capitol. E concluzia studiului publicat de „KMPG Sports Advisory Practice", pe baza devalorizăriii din cauza inactivității prelungite, vârstei și apropierii de finalul contractelor, luându-se în calcul două ipoteze de lucru.

În cea mai pesimistă, a încheierii sezoanelor după modelul adoptat de Ligue 1 și Eredivisie, cifra totală a prăbușirii cotelor de piață ar ajunge la dublul celei resimțite dacă se reiau competițiile cu porțile închise. Adăugând și Liga Nos, Eredivisie, Jupiler Pro League și Süper Lig, „daunele" s-ar duce la 10 miliarde!

Campionat Pierderi dacă se reia* Pierderi dacă se oprește
Premier League1.250 2.673
LaLiga950 1.915
Bundesliga 750 1.392
Serie A 650-700 1.491 
Ligue 1 4001.010

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

Cum scad cotele jucătorilor

  • Mbappé (PSG): de la 225 de milioane în februarie la 176,56 milioane (Ligue 1 fiind încheiată)
  • Messi (Barcelona): de la 175 de milioane la 134,45 milioane, dacă se va relua LaLiga, sau 126,8 milioane în caz contrar;
  • Neymar (PSG): de la 175 de milioane la 137 milioane; 
  • Sancho (Dortmund): de la 139,29 milioane la 127,43 milioane dacă Bundesliga revine acum ori 120,63 milioane dacă se decide stop joc

Câți bani ar putea pierde cluburile

Cotele fotbaliștilor din Top 5 campionate se vor prăbuși! Pierderi URIAȘE dacă sezonul nu se reia

Reîncepe Liga 1 » Echipele se pot antrena în grupuri începând cu 15 mai

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

A sărbătorit prelungirea contractului masturbându-se în curte! Vecinii au anunțat poliția

Dezvăluiri cutremurătoare din copilăria unei vedete a Barcelonei: „Foamete, frig și mama complet epuizată. Atunci mi-am jurat ceva”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează