INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Dezvăluiri cutremurătoare din copilăria unei vedete a Barcelonei: „Foamete, frig și mama complet epuizată”

Arturo Vidal este un jucător de bază la Barcelona // FOTO: Guliver/GettyImages
Arturo Vidal este un jucător de bază la Barcelona // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 13:19

Chilianul Barcelonei, Arturo Vidal, 33 de ani, a devenit unul dintre cei mai duri jucători după ce a suferit cumplit în copilărie: „Mi-am jurat că trebuie să ajung fotbalist orice s-ar întâmpla, prin orice mijloc”.

Arturo Vidal e un războinic al fotbalului, un furios. La 33 de ani (îi va împlini pe 22 mai), chilianul a rămas neschimbat. E așa din copilărie, de când și-a făcut singur o promisiune, când voia să scape de o viață teribil de grea.

Arturo Vidal: "Am decis să muncesc de zece ori mai mult decât oricare altul"

Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la copilărie e foametea. Apoi, frigul pe care l-am îndurat", a povestit mijlocașul Barcelonei, amintirile sale fiind "strânse" de Marca. „Dar suferința mi-a dat putere. Mai jos de atât nu exista. La 14 ani, într-o zi, văzându-mi mama complet epuizată după serviciu, mi-am jurat că asta nu se va mai întâmpla și că trebuie să ajung fotbalist orice s-ar întâmpla, prin orice mijloc. Am decis să muncesc de trei, patru, zece ori mai mult decât oricare altul la fiecare antrenament pentru a deveni profesionist".

„Nu voi uita ce a făcut mama pentru a ne oferi ceva când noi nu aveam nimic"

Vidal o divinizează pe mama sa Jacqueline: „Nu voi uita niciodată cum se lupta pentru a supraviețui întreaga familie, cât de mult s-a dedicat copiilor săi, ce a făcut pentru a ne oferi ceva când noi nu aveam nimic". Nu e interesat de tatăl său, Erasmus. Alcoolul l-a îndepărtat și de soție, și de copii, cu atât mai mult de Arturo. Pe 28 iulie 2015, ziua în care a semnat cu Bayern, poliția chiliană îl aresta pe tatăl lui, sub acuzația de posesie de droguri și arme. A spus doar atât: „El are viața sa, eu o am pe a mea. E suficient de matur încât să realizeze ce face"

„Tabloul" scandalurilor lui Vidal

Problemele din copilărie l-au marcat pe Arturo Vidal. Și, mai târziu, cariera sa a fost plină de incidente, de scandaluri.

  • 2007: la Mondialul U20 din Canada, s-a bătut cu polițiștii, fiind luat în cătușe la secție.
  • 2011: a venit la cantonamentul selecționatei în stare de ebrietate, după botezul fiului lui Valdivia. Era însoțit de Jara, Beausejour, Carmona și Valdivia, și ei aflați sub influența alcoolului. Toți au fost suspendați 20 de meciuri la națională, pedeapsă redusă ulterior la 5 partide.
  • 2011: în același an, a apărut din nou beat la lot, după o petrecere cu Gary Medel.
  • 2015: cu câteva zile înaintea finalei Copei America, a suferit un accident rutier, distrugându-și Ferrari-ul. Și-a cerut scuze, într-o conferință de presă: „Am băut două pahare, apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am pus în pericol viața soției mele, viețile altor oameni. Îmi pare foarte rău".

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

A sărbătorit prelungirea contractului masturbându-se în curte! Vecinii au anunțat poliția

Giuseppe Rossi se revoltă: „Nu ne închideți în cantonament ca pe animalele de la zoo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează