INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Noul număr 10 al Barcelonei » Presa din Catalunia anunță cine va fi, cel mai probabil, decarul echipei, după despărțirea de Messi

Barcelona i-a propus lui Coutinho tricoul cu numărul 10
Foto:GettyImages
Barcelona i-a propus lui Coutinho tricoul cu numărul 10 Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 09:54 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 11:39

Philippe Coutinho (29 de ani) pare favorit să prea tricoul cu numărul 10 la Barcelona, lăsat liber după plecarea lui Messi la PSG.

După 13 ani de domnie a lui Messi cu „10” pe spate, Barcelona a început o nouă etapă fără argentinian.

Deși s-a vehiculat în ultimul timp că tricoul cu numărul 10 va rămâne vacant, Barcelona s-ar fi decis să i-l ofere brazilianului Coutinho.

Potrivit cotidianului spaniol Mundo Deportivo, gruparea catalană i-ar fi propus preluarea numărului cu cea mai mare greutate de la echipă lui Coutinho. Momentan, fotbalistul brazilian a rămas fără număr, deoarece „14”-le său a fost preluat de Rey Manaj.

Coutinho tentat să accepte tricoul cu numărul 10

Brazilianul încă nu a luat o decizie, însă n-ar refuza. Se gândește că ar fi o presiune în plus, deoarece toți ochii ar fi pe el,  însă nu are prea multe numere la dispoziție din care să aleagă. Ar mai fi disponibil numărul 25, dar, de obicei, La Liga rezervă acest număr pentru portari.

Dacă Barcelona nu se va despărți de Umtiti (care poartă numărul 23) sau Pjanic (care are numărul 8), Coutinho va evolua pentru prima dată cu numărul 10 la Barcelona în meciul din La Liga contra celor de la Athletic Bilbao. 

10a avut Coutinho la Liverpool și Bayern Munchen, în timp ce la Barcelona a evoluat până acum cu nr. 7, respectiv 14.

Barcelona, noi probleme după debutul din La Liga

Deși a fost integralist și a marcat 2 goluri în primul meci din noul sezon, Martin Braithwaite este nemulțumit de situația sa de la echipă.

Martin Braithwaite nu se mai simte dorit la Barcelona, în ciuda declarațiilor oferite de antrenorul Ronald Koeman, imediat după triumful cu Sociedad. Impresarul Jorge Mendes l-a propus deja în Premier League, în ciuda dorinței clare a fotbalistului de a continua în Spania. 

Un alt motiv de supărare este faptul că numărul 9, cel pe care l-a purtat stagiunea trecută, i-a fost oferit olandezului Memphis Depay. Martin poartă acum numărul 12.

Martin Braithwaite crede că după plecarea lui Messi, rolul său poate fi unul mult mai important la echipă, așa că are pretenții superioare. Adus în ianuarie 2020 de la Leganes, danezul și-a păstrat salariul de la fostul club. 

Acum vrea o renegociere a sumei pe care o încasează, informează Mundo Deportivo. Asta deși problemele financiare ale clubului catalan sunt unele de notorietate. Plafonul salarial a fost principalul motiv al plecării starului argentinian la PSG.

5.000.000 milioane de euroeste salariul anual pe care îl primește Martin Braitwaite la Barcelona, conform actualului contract

Video. Top goluri Barcelona în amicalele dinaintea sezonului 2021-2022

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Borussia Dortmund - Bayern Munchen 1-3 » Bavarezii câștigă Supercupa Germaniei

Juventus, transfer de clasă: acord pentru revelația de la Euro 2020!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
sooosick
sooosick  •  18 August 2021, 12:44

Braithwaite nu e de Barca, parerea mea!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează