INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

COVID-19. În carantină pe La Rosaleda: impresionanta poveste a bărbatului de 85 de ani din Málaga

Povestea +3   FOTO
Povestea "simbolului" ce trăiește într-o locuință din interiorul arenei andaluze a fost prezentată de "El Pais"

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 10:34

COVID-19. Andrés Perales, fost portar, grădinar, oficial, bodyguard și maseur, își leagă de mai bine de trei decenii destinul de Malaga: „Dau ture terenului, dar îmi face tare rău să-l văd pustiu”.

Au trecut șase săptămâni de la meciul cu Zaragoza (0-1) și vor mai trece destule până când și pe "La Rosaleda" va reveni fotbalul.

 În stadionul pustiu n-a rămas decât un bărbat de 85 de ani care, de la izbucnirea pandemiei, se afllă în izolare, alături de fiul său, Andy, și de câinele ce le ține companie. 

Povestea "simbolului" ce trăiește într-o locuință din interiorul arenei andaluze a fost prezentată de "El Pais". Timp de peste trei decenii, Andrés Perales a fost portar, grădinar, șofer, oficial, bodyguard și maseur: 

"Sunt obișnuit cu jocurile, cu antrenamentele și acum ne simțim singuri. E foarte trist să văd stadionul gol, când e timp frumos ies să mă plimb pe teren". 

O soră le aduce mâncare 

Nu se poate plânge de lipsa spațiului. Are în spatele ușii cu numărul 19 trei dormitoare, două băi, living încăpător, o bucătărie mare și "grădina" La Rosaleda, dar îi lipsește enorm zgomotul fotbalului. Familia Perales s-a stabilit în 1989 în acea suprafață de 90 de metri pătrați și nu a mai plecat.

Fiul de 43 de ani, divorțat, folosește sala de gimnastică unde se pregătesc jucătorii, dar nu-și însoțește tatăl la turele de teren, fiind sătul de cât l-a văzut, începând de la 10 ani. Le aduce mâncare sora mai mare Conchi, 56 de ani, care a locuit la stadion până în 2002. Andrés l-a cunoscut și pe proprietarul clubului, Sheikh Al Thani, care chiar a petrecut o zi în curtea lui!

VIDEO. Mesaje de încurajare pentru Dybala de la puștii academiei Juventus București

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

COVID-19. Scenariu dezolant: fotbalul din Italia, fără spectatori până în martie 2021?!

Luis Sepulveda, răpus de COVID-19 » Savuroasa poveste a scriitorului chilian: primul Mondial văzut la televizor, într-un bordel

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează