INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COVID-19

COVID-19. Ministrul Sănătății din Italia taie elanul cluburilor: „Fotbalul e ultima problemă”

Reluarea competițiilor naște polemică în Serie A. foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Reluarea competițiilor naște polemică în Serie A. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2020 12:36

COVID-19. Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, taie elanul cluburilor din Serie A. „Sunt microbist, dar, cu 400 de morți zilnic, n-ar trebui să ne preocupe Il Calcio”.

Dacă nemții sunt hotărâți să reînceapă Bundesliga pe 9 mai, în Italia reluarea competițiilor naște polemică. Consultările cu Ministerul Sănătății și al Sportului pun, mai degrabă, pe hold un posibil termen de înviere a Seriei A. 

"Sunt un mare pasionat de fotbal, însă, cu 400 de morți zilnic, nu ar trebui să ne preocupe acest subiect. E chiar ultima problemă!", a avertizat ieri Roberto Speranza. 

"Riscurile sunt prea mari"

 Nici omologul lui de la Interne nu e mai optimist. "Nu dau ca sigur startul pregătirilor pentru 4 mai, nici al campionatului. Eventuala reluare a antrenamentelor nu ar trebui să le dea cluburilor iluzia că fotbalul va primi undă verde. Serie A este o industrie, dar e nevoie de un protocol sanitar strict și deocamdată n-avem garanții. 

Prioritățile țării sunt cu totul altele, să salvăm oameni, să lucrăm pentru a ne relua normal viețile cât mai curând". Adjunctul de la Sănătate, Piepaolo Sileri, e mai circumspect în privința fanilor: "Nu se vor putea deschide stadioanele, pericolele sunt prea mari". 

8 cluburi sunt împotrivă

 40 la sută din echipele din Serie A se tem chiar de posibila infectare. "Ce efecte juridice ar suferi jucătorii sau cluburile dacă se va întreupe din nou campionatul pentru un pozitiv? Riscurile sunt incalculabile", au anunțat reprezentații celor opt formații ce militează pentru amânarea startului.

VIDEO. Motivul pentru care Gonzalo Higuain nu vrea să se întoarcă în Italia

FOTO. Impactul devastator produs de pandemia de COVID-19:

+26 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

Mărturii cutremurătoare ale fostului președinte al Barcelonei: „În prima zi la pușcărie, mi-au dat 4 prezervative și 4 pungi cu vaselină”

EXCLUSIV Planul secret pus la cale de cluburile din Liga 1 » Cum încearcă să convingă Guvernul să dea liber la antrenamente mai devreme

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează