INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA

Cresc acţiunile lui Mutu la Fiorentina » Jovetici, out 7 luni!

Articol de - Publicat joi, 05 august 2010 00:00

Rivalul "Briliantului" pe postul de playmaker al Violei s-a accidentat grav la genunchiul drept. Muntenegreanul va fi operat şi va reintra în primăvară.

Şoc pentru Fiorentina. Antrenorul Sinişa Mihajlovici a rămas fără conducător de joc! Stevan Jovetici s-a rupt marţi, în cantonamentul de la San Piero a Sieve, şi trebuie să ia o pauză de 6-7 luni. Muntenegreanul de 20 de ani era unica alternativă a Violei la Mutu, care nu poate evolua nici măcar în amicale, fiind suspendat pînă pe 28 octombrie pentru doping.

"Jo-Jo" a păţit-o la antrenament, după un duel la minge cu Bolatti. S-a ferit de intrarea argentinianului şi şi-a sucit rău piciorul drept. A ieşit în lacrimi din teren şi genunchiul i s-a umflat ca un pepene. Ieri a venit verdictul nemilos: ruptura ligamentului încrucişat anterior şi a celui colateral extern. Jovetici va fi operat şi nu va reveni decît la începutul lunii martie.

Accidentarea muntenegreanului îi va creşte acţiunile lui Mutu la Florenţa. Dacă pînă acum l-ar fi vîndut cu 5-6 milioane de euro doar ca să scape de el, mai ales că are de plătit şi amenda de 17,2 milioane lui Chelsea, Viola şi-ar regîndi poziţia. Şi l-ar aştepta cu braţele deschise, deşi nu-l va folosi în primele două luni ale stagiunii. Modul în care s-a pregătit în cantonament, relaţia cu Mihajlovici şi dorinţa de a rămîne sînt atuuri în favoarea românului.

Au refuzat 30 de milioane!
Nu mai departe de săptămîna trecută, directorul sportiv Pantaleo Corvino a admis că a respins o ofertă supertentantă pentru Jovetici, cifrată la 30 de milioane de euro. Adică de aproape 4 ori preţul plătit în 2008, cînd l-a adus de la Partizan. Propunerea ar fi venit de la Manchester United, managerul Alex Ferguson dorindu-l ca soluţie de rezervă la Balotelli.

Îl vor pe Misimovici
Fiorentina caută urgent înlocuitor pentru Jovetici. Primul pe listă ar fi Misimovici şi Viola pregăteşte o ofertă de 9 milioane de euro pentru jucătorul de la Wolfsburg. Numai că bosniacul de 28 de ani mai este curtat de Atletico Madrid şi de Chelsea. Alte variante ar fi Jimenez, fost la Fiorentina, Giovinco (Juventus), Julio Baptista (Roma) sau Obinna (Inter).

"Mutu e netransferabil" :)
Mutu nu a fost la antrenamentul în care s-a rupt Jovetici, fiind menajat de Mihajlovici, după ce acuzase dureri la genunchi. Totuşi, atacantul român a venit la stadion şi s-a întîlnit cu preşedintele demisionar Andrea Della Valle. Care ieri şi-a schimbat poziţia. "Mutu a devenit netransferabil. Am vorbit cu el şi acum are un motiv în plus să revină mai motivat. Între timp, discutăm de luni întregi cu cei de la Chelsea ca să găsim o soluţie în cazul lui".

Rival pentru Chivu
STRANIERI. Benitez mai vrea un fundaş stînga. Potrivit L'Equipe, Inter a pus ochii pe Michel Bastos. Internaţionalul brazilian de la Lyon i-ar face concurenţă lui Chivu, milanezii oferind 20 de milioane de euro. Altfel, Cristi a pierdut la Toronto amicalul cu Panathinaikos (2-3). Folosit pînă în minutul 72, "Chivu s-a înţeles bine cu Obi, a greşit puţin şi e în creştere de formă", a scris "fcinternews.it", care i-a dat nota 6,5. Alibec, titular şi el, a ieşit o dată cu Chivu: "Are calităţi şi dacă, îşi cizelează tehnica, poate fi un element de luat în calcul".

Messi, din obligaţie
AMICAL. FC Barcelona a cîştigat prima partidă din stagiul sud-coreean, 5-2 cu o selecţionată locală. Deşi Guardiola dorea să-l menajeze, Messi a jucat 16 minute, forţat de contract: organizatorii ameninţaseră că anulează testul dacă Lionel nu apare pe teren, iar clubul catalan ar fi trebuit să achite 200.000 de euro. Măsura a prins bine. Intrat în minutul 29, la 2-1 pentru asiatici, argentinianul a întors scorul printr-o "dublă". Premiată cu 2,3 milioane de euro, Barcelona a evoluat în verde pentru prima dată din sezonul 1996-'97. (Constantin Popescu)

Ceartă pe Robben
ACCIDENTARE. Bayern a luat foc cînd a aflat că Robben trebuie să stea două luni din cauza unei leziuni musculare. Bavarezii acuză federaţia olandeză că l-a forţat pe atacantul de 26 de ani la Mondial. Accidentat înaintea CM, la testul cu Ungaria, Arjen a suferit ulterior o recidivă deoarece "diagnosticul iniţial a fost greşit, iar Robben a fost lăsat să joace". Jucătorul a explicat: "Acest gen de accidentare necesită, în mod normal, între 4 şi 6 săptămîni de repaus, dar kinetoterapeutul meu m-a recuperat în numai două săptămîni". Refacerea nu era însă totală, iar reintrarea prematură îl costă. (Constantin Popescu)

Renaşte Cosmos New York
SUA. Miliardarul englez Paul Kemsley vrea să reînfiinţeze Cosmos New York. Primul pas a fost făcut prin propunerea făcută lui Pele de a deveni preşedinte de onoare, iar brazilianul a acceptat. Oferta nu a venit întîmplător: "Regele" a evoluat în formaţia americană între 1975 şi 1977. În acea perioadă, Cosmos era la modă, iar printre alţi jucători renumiţi care i-au îmbrăcat tricoul s-au numărat Beckenbauer, Neeskens, Chinaglia, Zmuda, dar şi românul Gil Marderescu, născut la Săcele. Fondat în 1971 de Ahmet Ertegun, atunci un renumit impresar muzical, clubul din New York a fost dizolvat în 1985.

Luxemburg fără selecţioner
RIVALI CE 2012. "Naţionala" Luxemburgului, adversară a "tricolorilor" în următoarele preliminarii, caută antrenor. În funcţie din 2004, cînd i-a succedat danezului Alan Simonsen, Guy Hellers a demisionat fiindcă "a sosit timpul să întorc pagina". Pînă la stabilirea înlocuitorului său, interimar a fost instalat Luc Holtz, de la "tineret". România va întîlni Luxemburg pe 29 martie 2011.

- PROMISIUNE. Mourinho e sigur că va avea succes încă din primul sezon la Real. "Voi cîştia două trofee în 2011", a zis portughezul în "As".
- ABSENT. Balotelli a ratat "amicalul" Interului cu Panathinaikos (2-3) deoarece şi-a uitat paşaportul în hotelul din SUA, meciul jucîndu-se în Canada. Ca să plece la City, el cere un salariu de 10 milioane de euro anual.
- CRITICI. Ancelotti l-a "înţepat" pe Joe Cole, ajuns la Liverpool. Italianul a zis: "Mă bucur că am scăpat de Joe. Nu înţelegea niciodată indicaţiile mele. L-am adus în loc pe Benayoun, un băiat inteligent".
- ABSENŢE. Milan a plecat în turneul din SUA fără Ronaldinho şi Pirlo. Ambii sînt accidentaţi.
- LIBERTADORES. Chivas Guadalajara s-a calificat în finala principalei competiţii intercluburi din America după 2-0 (în tur 1-1) cu Colo Colo din Chile. Cealaltă semifinală e braziliană: Internacional contra Sao Paulo, 1-0 în prima manşă.

MERCATO
- ACORD. Godin a semnat pe 5 sezoane cu Atletico. În schimbul "centralului" uruguayan, Villarreal a primit 8 milioane de euro, alte două putînd veni din bonusuri.
- SPANIA. Arsenal ar accepta să-l lase la FC Barcelona pe Cesc Fabregas contra sumei de 50 de milioane de euro. Iniţial, catalanii au oferit 45 de milioane, iar englezii au solicitat 60.
- SPANIA. Ibrahimovici pare tentat să se ducă la Milan. "Sport" pretinde că atacantul Barcelonei a discutat recent pe această temă cu patronul "rossonero", Silvio Berlusconi.
- ITALIA. Lazio a achitat 13,5 milioane de euro ca să-l transfere de la Sao Paulo pe mijlocaşul Hernanes (25 de ani). Brazilianul mai era urmărit de FC Barcelona, Milan, Lyon, Villarreal şi Palermo.
- ITALIA. Genoa l-a adus de la Schalke pe fundaşul dreapta Rafinha. Brazilianul a costat 12 milioane de euro. Genovezii mizează şi pe Veloso, pe care Sporting a încasat 9 milioane de euro.
- SCHIMB. Juventus insistă pentru Mexes. Ca să-l obţină de la AS Roma pe fundaşul francez, se dau în loc trei jucători: Sissoko, Poulsen şi Grygera.
- ANGLIA. Manchester United a pus ochii pe Mesut Ozil. Ca să-l aducă de la Bremen, "diavolii" ar da doi jucători la schimb: Anderson şi Berbatov.
- INTERES. Arsenal tratează cu Montpellier pentru fundaşul bosniac Spahici. "Tunarii" au pierdut în intersezon patru apărători: Gallas, Sol Campbell, Senderos şi Silvestre.
- REFUZ. Niang vrea să plece la Fenerbahce, dar Marseille nu-l lasă. Turcii ofereau 16 milioane de euro pe el.
- OFERTĂ. Spartak a oferit 10 milioane de euro pe irlandezul McGeady (Celtic). Cu aceeaşi sumă, moscoviţii l-au luat recent pe argentinianul Biglia (ex-Espanol).
- CIPRU. Morientes ar putea ajunge la Apollon Limassol. Atacantul de 34 de ani e liber după separarea de Marseille.
- ANULARE. Fluminense a trebuit să contramandeze prezentarea oficială a lui Deco. Motivul: acesta nu s-a înţeles cu Chelsea pentru rezilierea contractului, neprimind "cartea verde".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
plischi
plischi  •  05 August 2010, 09:27

sa urci calcand peste cadavre - chiar daca soarta, nu tu, i-a adus acolo - nu este chiar un motiv de mandrie.

circus
circus  •  05 August 2010, 02:30
Postat de raul_mastan pe 05 August 2010, 01:09

Cica "Playmaker". Decand sunt Mutu si Jovetici mijlocasi de creatie? Doamne, fiti mai atenti la ce scrieti :)

la astia de la gsp un jucator technic este numit play maker nu intelegii...dar ei nu inteleg ca un playmaker ste un mijlocas de creatie omul cu pasa decisiva..ex xavi de la barca

circus
circus  •  05 August 2010, 02:28

ba nene fitii atenti ce scrietii...bolotelli e inca la inter si este curtat de city dar voi spunetii ca il man. utd. il vroia pe jovetici ca rezerva lui balotelii..ati facut scoala de jurnalism cu profa de chimie

Vezi toate comentariile (4)
Comentează