INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cristi Chivu a fost ales al doilea cel mai bun fundaș stânga în echipa-tip din toate timpurile a lui Inter

Cristi Chivu, ]n duel cu Robinho, ]ntr-un derby milanez / Foto: Imago
Cristi Chivu, ]n duel cu Robinho, ]ntr-un derby milanez / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 17:27 / Actualizat luni, 04 martie 2024 17:44

Cristi Chivu (43 de ani), fostul apărător al lui Inter și actualul antrenor al echipei U19, a fost nominalizat în topul all-time al fundașilor stânga nerazzurri, după Andreas Brehme, dar înaintea lui Federico Di Marco. Au fost alese spre comparație echipa titularilor din 1998-1999, cea a „Tripletei” și cea actuală, care conduce clar Serie A.

Cristi Chivu a jucat șase sezoane la Inter, dar a fost de ajuns pentru a rămâne în istoria clubului nerazzurro. Component de bază în formația care a câștigat singura „Tripletă" din tot palmaresul nerazzurrilor, titlu, Cupa Italiei și Liga Campionilor, fundașul stânga român a fost selectat între primii trei pe acest post într-o anchetă ad-hoc, derulată în studioul DAZN.

Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”
FRANȚA
Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”

Ciro Ferrara, fost mare apărător italian, ex-antrenor al lui Inter, Andrea Stramaccioni, și jurnalistul postului mai sus menționat, Stefano Borghi, au fost puși să aleagă unsprezecele ideal, combinând titularii squadrei din sezonul 1988-1989, cu cei ai formulei din stagiunea "Tripletei", 2009-2010, și cea actuală, care e deja scăpată în câștigătoarea scudetto-ului.

Cristi Chivu, între Brehme și Dimarco

Chivu i-a avut rivali pe regretatul Andreas Brehme, ce avea să devină imediat, în vara lui 1990, campion mondial, și pe Federico Dimarco, din actuala distribuție aliniată de Simone Inzaghi. Cristi a fost ales al doilea în opțiunea celor trei analiști TV, după celebrul internațional german, dar înaintea apărătorului de 26 de ani, cu 16 prezențe și 2 goluri la națională.

Chivu a jucat 68 de minute în finala Ligii

Chivu a figurat în formula de început și în finala Ligii Campionilor ediția 2009-2010, în care l-a avut adversar pe olandezul Arjen Robben și antrenor pe portughezul Jose Mourinho. Fostul căpitan al reprezentativei României a fost schimbat în minutul 68 cu Dejan Stankovic, în finala pentru prețiosul trofeu, disputată pe stadionul „Santiago Bernabeu" din Madrid.

Dar iată cum arată cele trei echipe istorice ale lombarzilor:

1989-1990: Zenga - Bergomi, Ferri, Mandorlini, Brehme - Bianchi, Matteoli, Berti, Matthaus - Diaz, Serena. Antrenor: Giovanni Trapattoni

2009-2010: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, CHIVU - J. Zanetti, Cambiasso, D. Stankovic, Sneijder - Eto'o, D. Milito. Antrenor: Jose Mourinho

2023-2024: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni, Dimarco - Darmian, H. Calhanoglu, Barella, Mkhitaryan - M. Thuram, L. Martinez. Antrenor: Simone Inzaghi

160de meciuri a avut Cristi Chivu la Inter, pentru care a reușit 3 goluri și 7 assisturi. Apărătorul român a cucerit 9 trofee cu nerazzurrii

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a câștigat campionatul regulat: „Nimeni nu ne dădea șanse în vară să fim pe primul loc”
GRECIA
Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a câștigat campionatul regulat: „Nimeni nu ne dădea șanse în vară să fim pe primul loc”
Accidentare șocantă și gravă a unui arbitru în Serie B. A fost scos pe targă și dus la spital!
ITALIA 2
Accidentare șocantă și gravă a unui arbitru în Serie B. A fost scos pe targă și dus la spital!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mattteo
mattteo  •  04 Martie 2024, 19:54

1989-1990: Zenga - Bergomi, Ferri, MANDORLINI, Brehme - Bianchi, Matteoli, Berti, Matthaus - Diaz, Serena

fibra
fibra  •  04 Martie 2024, 17:46

E ceva deosebit!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează