INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Cristiano Ronaldo, bombardierul din pandemie! Record peste record la Juventus: ce ținte uriașe mai are în acest sezon

Cristiano Ronaldo, foto: Guliver/gettyimages
Cristiano Ronaldo, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 11:11 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 11:40

JUVENTUS. Cristiano Ronaldo a înscris al 10-lea gol după restartul fotbalului, întrecându-i pe Lewandowski şi Sterling în Top 5 campionate Europa, dar a ratat un penalty cu Sampdoria. Are 31 de goluri din cele 75 ale noii regine din Serie A. 

N-a greşit cu nimic Sarri când l-a elogiat pe Cristiano Ronaldo. Cu gol şi assist contra Doriei, portughezul a fructificat a doua minge de scudetto. 31 de reuşite din totalul de 75 ale bianconerilor (peste 40%) în actuala Serie A îi aparţin. 

Puteau fi 32 dacă nu lovea bara transversală din penalty. Şi aşa Cristiano Ronaldo e cel mai prolific marcator din era pandemiei în Top 5 campionate ale Europei. Are zece goluri, cu unu peste Lewandowski (Bayern) şi Sterling (Man. City) şi se află la un singur pas de recordul lui Juventus, club vechi de 86 de ani, deţinut de Felice Borel.

CLASAMENT SERIE A: Juventus detașată, cum arată restul topului italian

Îl mai prinde Cristiano Ronaldo pe Immobile? 

Până la returul cu Lyon din „optimile" Ligii Campionilor şi noua tentativă de a cucerir cupa cu urechi mari şi cu Juventus, Ronaldo mai are două meciuri, la Cagliari şi cu Roma, pentru a-l întrece pe Immobile (are însă trei goluri mai puţin) şi a câştiga titlul de „capocannoniere". Performanţă realizată deja în Premier League şi în Primera!

Sunt foarte fericit pentru al doilea titlu la rând şi că am continuat să construim istoria acestui club splendid. Îl dedic tuturor fanilor juventini, dar mai ales celor care au suferit şi suferă din cauza acestei pandemii.
- Cristiano Ronaldo, atacant Juventus

  • 28 de puncte a adus Cristiano Ronaldo lui Juventus datorită golurilor marcate în acest campionat, 12 din penaltyuri 
  • 38 de goluri a încasat Juventus în 36 de etape. Precedenta campioană a Italiei cu o defensivă atât de slabă a fost tot a bianconerilor, în 1960-1961

Emoţii cu Dybala, 30% din Juventus! 

Tandemul „Dybaldo", considerat fundamental nu doar de Sarri, riscă să fie înjumătăţit cu Lyon. Dybala s-a accidentat la aductorii piciorului stâng în finalul primei reprize, fiind înlocuit. Aportul său la titlu e reflectat de cifre: în 33 de jocuri, Paulo a dat 11 goluri şi 11 pase decisive, influenţând 30% din reuşitele bianconere. 

Cel ce a refuzat în vară transferul la Man. United sau Tottenham şi care a avut de tras şi cu coronavirusului (după trei teste pozitive) a marcat şi cel mai frumos gol stagional în Serie A, după cursa cu obstacole contra Interului. Până la meciul decisiv de la Torino de calificare în Final 8 mai sunt 11 zile. Se reface "La Joya"?

Citește și alte știri din Serie A:

Verona - Lazio 1-5 » Ciro Immobile, hat-trick de senzație! Italianul l-a egalat pe Lewandowski în lupta pentru „Gheata de Aur” și e aproape de un record istoric în Serie A

Messi la Inter? Reacția lui Antonio Conte după ce a aflat că l-ar putea antrena

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
glontz24
glontz24  •  27 Iulie 2020, 18:41

10 dupa reluarea campionatlor nu tot sezonu

cneius
cneius  •  27 Iulie 2020, 18:35

"Are zece goluri, cu unu peste Lewandowski (Bayern)" ??? In celalalt articol Immobile l-a egalat si el pe Lewa dar are 3 goluri peste Ronaldo ?!?!?!?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează