INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Uluitor! Cum a decis Cristiano Ronaldo titlul în Brazilia de la 11.000 km » Prăbușirea Botafogo + Acuzații de blat, de corupție!

Cristiano Ronaldo și antrenorul lui Al-Nassr, Luis Castro, fost la Botafogo Foto: Guliver/GettyImages
Cristiano Ronaldo și antrenorul lui Al-Nassr, Luis Castro, fost la Botafogo Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 13:20 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 13:54

Cristiano Ronaldo, 38 de ani, a insistat și a reușit să-l aducă în vara trecută pe antrenorul portughez Luis Castro de la Botafogo la Al-Nassr. 

Fără tehnicianul lusitan care o propulsase în fruntea clasamentului, cu 13 puncte avans, jocul lui Botafogo s-a ruinat în a doua parte a sezonului. Nicio victorie în ultimele 11 etape și a încheiat pe locul 5, la șase puncte de campioana Palmeiras.

De 28 de ani așteaptă Botafogo să câștige campionatul Braziliei. Și va mai aștepta, pentru că nici acum nu a reușit. Palmeiras a cucerit titlul în 2023. Sau, mai exact, Botafogo l-a pierdut, iar Cristiano Ronaldo a influențat tot ce s-a întâmplat dincolo de Atlantic. A decis trofeul din Țara Cafelei de la 11.000 de kilometri distanță. De la Riad, Arabia Saudită!

Cristiano Ronaldo l-a vrut pe antrenorul lui Botafogo. Dorință îndeplinită!

La jumătatea sezonului, Botafogo era prima în clasament, de departe. „O Glorioso", cum e supranumită echipa carioca, a câștigat 15 din primele 19 meciuri (plus două egaluri, două înfrângeri) și, la mijlocul Serie A, avea 13 puncte avans față de Palmeiras.

Decizie radicală » Internaționalul român schimbă echipa în iarnă, pentru a prinde EURO 2024!
TRANSFER
Decizie radicală » Internaționalul român schimbă echipa în iarnă, pentru a prinde EURO 2024!

Atunci a intervenit Ronaldo. Portughezul a insistat să aibă un compatriot pe bancă la Al-Nassr, cerându-l pe Luis Castro (62 de ani), chiar antrenorul liderului Braziliei. În vară, a obținut ce și-a dorit, dar ceea a fost excelent pentru Ronaldo și gruparea sa a însemnat o dramă pentru Botafogo.

Cristiano Ronaldo l-a luat pe Luis Castro. Botafogo a avut 5 tehnicieni într-un sezon!

Rămasă fără Castro, Botafogo s-a prăbușit. De atunci, a mai avut patru tehnicieni, Claudio Cacapa, Bruno Lage, Lucio Flavio și Tiago Nunes (cinci într-o stagiune!), dar formația a luat-o în jos și nu și-a mai revenit.

Cacapa a rămas doar trei partide, interimar. A fost adus Lage, ex-Benfica și Wolverhampton. A plecat și el, nouă jocuri mai târziu: 3 a fost cifra sa și la succese, și la remize, și la eșecuri.

Jucătorii s-au revoltat împotriva lui, în frunte cu veteranul Rafael (fost la Lyon), potrivit O Globo, și nu a mai putut continua. Ultimii doi antrenori, Flavio și Nunes, au asistat fără reacție la dezastru. Nici faimosul atacant Diego Costa, 35 de ani, ex-Atletico și Chelsea, nu a salvat situația.

Botafogo, dublu eșec cu 3-4 în opt zile. Patronul a acuzat federația de corupție

A urmat dezastrul pentru Botafogo. Nicio victorie, doar șase puncte în ultimele 11 etape. Din 22 octombrie până în 7 decembrie, șase egaluri și cinci înfrângeri. Inclusiv un dublu 3-4 acasă în doar opt zile.

Uluitor! Cum a decis Cristiano Ronaldo titlul în Brazilia de la 11.000 km » Prăbușirea Botafogo + Acuzații de blat, de corupție!
Nici Diego Costa, fostul atacant al lui Atletico și Chelsea, nu a putut evita prăbușirea lui Botafogo Foto: Imago

Primul pe 2 noiembrie, cu Palmeiras, după ce a condus cu 3-0 la pauză și a primit ultimele trei goluri între minutele 84 și 90+9. În acel moment, patronul clubului din Rio, John Textor, americanul care deține și Crystal Palace, Lyon și Molenbeek, a protestat vehement, a acuzat arbitrii și federația braziliană de jaf și corupție, fiind suspendat 35 de zile și amendat cu 8.500 de euro.

După numai o săptămână însă, alt 3-4 pe teren propriu. A avut 3-1 împotriva lui Gremio, dar la final a fost 3-4. Suporterii n-au mai rezistat, atacând conducerea: „Cea mai mare umilință din istorie! Dă-ne banii înapoi, Textor!".

Proprietarul lui Botafogo amenință cu tribunalul civil: „Șase meciuri au fost trucate!"

La sfârșit, Palmeiras a fost campioană. Botafogo, pe locul 5. Patronul Textor a trimis o scrisoare Tribunalului superior al justiției sportive din Brazilia (STJD), a cerut anularea rezultatelor a șase partide și reprogramarea acestor întâlniri în ianuarie. Susținea că au fost trucate! „Tot ce spune, tot ce pretinde, tot ce face sunt semnele unui dezechilibrat", a replicat Leila Pereira, președinta lui Palmeiras.

STJD a respins acuzația lui Botafogo. Textor nu se liniștește. Conform The Athletic, se pregătește să dea în judecată federația braziliană la un tribunal civil!

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Guardiola s-a scuzat față de jucător, în plină conferință: „Nu merita ce i-am făcut!”
PREMIER LEAGUE
Guardiola s-a scuzat față de jucător, în plină conferință: „Nu merita ce i-am făcut!”
A plecat de la Barcelona pentru un restart, acum a primit o lovitură grea
PREMIER LEAGUE
A plecat de la Barcelona pentru un restart, acum a primit o lovitură grea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează