INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONTRACT NOU

Cristiano Ronaldo e răsfăţat de Nike » Trage cu flacăra violetă

Cristiano Ronaldo, Ronaldo, Real Madrid +17   FOTO
Cristiano Ronaldo, Ronaldo, Real Madrid

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 februarie 2010 00:00

Portughezul lui Real Madrid a semnat un nou parteneriat cu concernul american, de la care va încasa 6 milioane de euro pe an

Cristiano Ronaldo e într-o perioadă bună a vieţii sale. Pe teren, lucrurile îi merg bine, marchează goluri şi generează spectacol. În afara lui, pare să se fi cuminţit, dispariţia din paginile revistelor de scandal atestă acest lucru. Cît despre conturile sale bancare, evident, totul e la superlativ.

Portughezul tocmai ce a semnat o ajustare a contractului pe care-l avea cu Nike şi care urma să expire la sfîrşitul acestui an. Sesizînd contraatacul celor de la Adidas, care visau să-l includă pe Cristiano într-o tripletă de vis a spoturilor publicitare, alături de Kaka şi Messi, cei de la Nike au reacţionat. Au plusat, de la 4,5 milioane de euro pe an pînă la 6 milioane, care pot deveni chiar 7, în funcţie de anumite performanţe. Cîştigîndu-l pe Cristiano Ronaldo pînă în decembrie 2014. Şi transformîndu-l în cel mai bine plătit fotbalist al mărcii, la mică distanţă de cele 7,5 milioane cîştigate de Kobe Bryant (LA Lakers), de cele 9 milioane ale lui LeBron James (Cleveland Cavaliers), dar încă departe de cele 16 milioane ale lui Tiger Woods.

Îşi atacă energetic rivalii
Cu ocazia semnării prelungirii contractului, Cristiano Ronaldo a primit şi o pereche nouă de ghete, cu care-şi va ataca rivalii. Fără legătură cu legendele bucureştene, modelul primit de portughez are culoare violet, se numeşte Nike Mercurial Superfly 2010, o singură gheată cîntărind 185 de grame, fiind creată din materiale speciale. Pentru Cristiano Ronaldo schimbarea nuanţei pe care o asortează încălţărilor sale de joc n-ar fi o noutate, el avînd, de-a lungul anilor, o paletă coloristică extrem de largă.

Cine îşi face echipă mai bună?
Marile mărci de echipament sportiv duc un adevărat război în a convinge marii fotbalişti să-şi asocieze numele cu cel al firmei. Adidas, Nike şi Puma îşi pot crea fără mari probleme superechipe, Reebok nerezistînd asaltului cu doar două nume importante în portofoliu, Iker Casillas şi Thierry Henry.

ECHIPA ADIDAS
Van der Sar - Lucio, Nesta, Chivu - Xavi, De Rossi, Gerrard, Lampard - Lionel Messi, David Villa, Kaka
Rezerve: Julio Cesar, Beckham, Forlan, Diego, Samuel, Adebayor, Xabi Alonso, David Silva, Higuain, Gourcouff

ECHIPA NIKE
Victor Valdes - Maicon, Rio Ferdinand, Puyol, Evra - C. Ronaldo, C.Fabregas, Iniesta, Ribery - Torres, Rooney
Rezerve: Ricardo, Abidal, S. Ramos, Mascherano, Essien, Dani Alves, Pique, Ibrahimovici, Pato, Ronaldinho, Kun Aguero

ECHIPA PUMA
Buffon - Oddo, Vidici, Chiellini, Heinze - Camoranesi, Carrick, Guti, Keita - Eto’o, Anelka
Rezerve: Eboue, Recoba, Boruc, Santa Cruz, Mario Gomez, Hleb

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  26 Februarie 2010, 20:59

ca si ghete de joc nike cred ca le face ceva mai bune. din punct de vedere al echipamentului de joc si aici ma refer strict la tricouri si pantaloni adidas are niste super modele din toate punctele de vedere.

 •  26 Februarie 2010, 11:25

Deja modelul asta Mercurial e fumat de mult.Cred ca l-au facut pe toate culorile posibile, violetu chiar ca era singura neincercata.S-a plictisit lumea de modelul Mercurial, are peste 2 ani cred, pe cand un nou model?

 •  26 Februarie 2010, 11:21

Adidas :D

Vezi toate comentariile (4)
Comentează